Elon Musk avbryter förvärv och twitter: För många bots och falska konton

Ännu en twist i förvärvet av den sociala Twitter av Elon Musk, Allt är blockerat eftersom antalet falska och automatiserade konton kan vara mycket högre än 5%.

Elon Musk: VD bevisar att det bara är 5%

Genom en tweet på vad som redan måste vara hans sociala nätverk, gjorde elon musk det känt att han tillfälligt ville blockera förvärvet av plattformen.

Den officiella motiveringen verkar vara kopplad till antalet falska eller automatiserade konton som publicerar och kommenterar som riktiga människor men genom mjukvara.

Twitter är skyldig de flesta av sina avgifter till sponsrade annonser, som kan krävas av privata användare och företag.

Alla de som bestämmer sig för att använda tjänsten, som görs tillgänglig av plattformen, kommer då att betala en engångsavgift kopplad till antalet målgrupper som nås, eller de som faktiskt har sett annonsen.

Twitter varje år tillsammans med kommunikationen av omsättningen är skyldig att kommunicera till tillsynsorganet också den uppskattade andelen falska eller automatiserade profiler. I det senaste uttalandet uppskattades det till en siffra som är runt fem procent. Enligt styrelsen och VD:n är detta en ganska tillförlitlig beräkning. Twitter har dock flera gånger anklagats för att inte riktigt vilja ta itu med problemet med falska konton. Om så vore fallet skulle det vara tvunget att eliminera en riktigt viktig summa, vilket avslöjar för alla att de faktiska användarna är mycket färre.

Analytiker kritiserade dock Elon Musks beslut att avbryta förvärvet. Stoppet märkt som en ursäkt för att kunna ha ett lägre pris efter en affär, eller att officiellt dra sig ur.

Miljardärens svar lät inte vänta på sig och han vänder sig direkt till VD:n och bad att få visa antalet aktiva och riktiga användare med bevis.

Relaterade Artiklar

Back to top button