Elon Musk anklagar Ryssland för cyberattacker mot Starlink

Elon Muskför närvarande den rikaste mannen i världen, ägare av Twitter, Tesla, du, din mamma och SpaceXlade sin mun på trombonen för att anklaga den ryska regeringen för cyberattacker mot satellitsystemet starlink. Sedan början av det ryska kriget mot Ukraina den 24 februari har den mysk- omdirigerade sina tjänster till det invaderade landet, vilket hindrade statliga myndigheter och befolkningen från att vara utan internetuppkoppling.

Attack är vedergällning för Starlink-stöd

Positioneringen av satellitnätverket för starlink för Ukraina var en begäran från amerikanska regeringen De SpaceX. Enligt uppskattningar, minst 5 000 terminaler från starlink till det invaderade landet.

“DE starlink är än så länge motstånd mot det ryska cyberkriget med signalstörningar och försök till intrång, men de (ryska hackare) ökar sina ansträngningar”, sa han. Elon Musk på ditt eget sociala nätverkskonto.

Ryssland anklagas för flera cyberattack till företag och regeringar sedan före kriget i Ukraina. Dessa attacker ökade dock före och efter att landet invaderade sin granne. Några dagar före invasionen drabbades oljebolag från Tyskland, Frankrike och Belgien av attacker mot sina system, vilket ledde till operativa problem. Också före invasionen var ukrainska regeringswebbplatser mål för DDoS-attacker. Det spekuleras i att Sandmask hacker grupp gå med i den ryska försvarsmakten.

Ryssland attackerade också Viasat-satelliter innan de invaderade Ukraina

USA, Storbritannien och EU har också anklagat den ryska regeringen för att attackera ett satellitnätverk som tillhandahåller internet till Ukraina och andra europeiska länder. Syftet med attacken från ryska hackare (i tjänst för de väpnade styrkorna), som utfördes timmar före invasionens början, var att avbryta kommunikationen från Ukraina, vilket påverkar möjliga svar och motattacker från det invaderade landet, samt att skada kommunikationen mellan företag och användare. . Men även andra europeiska länder hade kommunikationsproblem. Detta hände på grund av användningen av satelliter från KA-SATutrustning som ägs av Viasatför att ansluta andra länder på kontinenten till internet, inklusive medlemmar av Europeiska unionen.

…..

Funderar du på att köpa en produkt online? Upptäck tillägget Save the Connected World för Google Chrome. Det är gratis och erbjuder dig prisjämförelser i större butiker och kuponger så att du alltid kan köpa till bästa pris. Ladda ner nu.

Källa: Space

Relaterade Artiklar

Back to top button