Eliminera störningar i Windows Explorer i Windows 7 med Classic Shell

Många av er har klagat på att buggar fortfarande är aktiva i Windows utforskaren(Windows Explorer) även långt efter lanseringen Windows 7. Vi har läst dina klagomål och försökt hitta lösningar på dem. Idag är vi glada att presentera ett gratisverktyg som heter Klassiskt skal som kan hjälpa dig att fixa några av de mest irriterande buggarna i Windows utforskaren(Windows Utforskaren) : Hoppar in mappar navigeringsfält(navigeringsrutan) och saknade sorteringsrubriker i Listvy(Listvy) . Dessutom kan den ersätta navigeringspilarna som finns i Windows Vista kors och linjer Windows XP-eran(Windows XP-eran).

Installera det klassiska skalet

Gå först till Sourceforge-projektsidan (Sourceforge-projektsidan) för att ladda ner det senaste version och kör(version och start) installationsprogram.

När du installerar, se till att du bara väljer de moduler du behöver. Om du bara är intresserad av att fixa Windows utforskaren(Windows Utforskaren), välj ” Klassisk utforskare(Classic Explorer)” och avmarkera resten av modulerna. Glöm inte heller att lämna alternativet markerat. “Skapa startmenymapp. (‘Skapa en startmenymapp’) Utan den kommer det inte att finnas några genvägar start meny(Startmeny)”, som kan användas för att ställa in detta instrument.

Tryck sedan på ” Ytterligare(Nästa)” tills installationen är klar. När det är klart, öppnas readme-fil(readme-fil) med information om funktionerna som ingår i verktyget. Du kan läsa den för att lära dig mer om verktyget och dess funktioner.

Miljö Windows Explorer-inställningar(Windows Explorer-inställningar)

Nu är det dags att justera inställningarna Windows utforskaren(Windows Utforskaren) som du vill. Gå till menyn ” Start(Startmeny)” och tryck på ” Klassiskt skal -> Utforskarinställningar .

Classic Shell - Utforskaren i Windows

Nu är fönstret öppet inställningar. (Inställningar) På fliken ” grund inställningar(Grundinställningar) » kontrollera de ändringar du vill inkludera i Windows utforskaren(Windows utforskaren). Vissa inställningar du kanske inte vill missa är relaterade till navigeringsfältets stil(Navigeringsfönsterstil) och automatisk övergång till den valda mappen(Auto-navigera till den valda mappen) .

Från hela listan över inställningar rekommenderar jag starkt INTE inaktivera ströbröd(Inaktivera ströbröd) . Brödsmulor – mycket användbart navigeringsverktyg(navigeringsverktyg) Windows utforskaren(Windows utforskaren).

Classic Shell - Utforskaren i Windows

Om du är nöjd med dina inställningar, klicka OK . Du kommer att meddelas att de nya inställningarna träder i kraft när du öppnar igen Windows utforskaren. (Windows Utforskaren)Klicka OK(OK).

Classic Shell - Utforskaren i Windows

Om en Windows utforskaren(Windows Explorer) är redan öppen, stäng den och öppna den igen.

Njut av förbättrad Windows Explorer

Nedan kan du se en skärmdump Windows utforskaren(Windows Utforskaren) efter att ha tillämpat de inställningar jag behöver. Mina favoritinställningar för att få tillbaka stilen Windows XP-navigering(Windows XP-navigering) med plus och linjer istället för trianglarna som presenteras i Windows Vista .

Classic Shell - Utforskaren i Windows

Förutom, Windows utforskaren(Windows Utforskaren) hoppar inte längre över mappar i navigeringsfält(navigeringsrutan) som tidigare, vilket tvingar mig att scrolla uppåt.

Slutsats

Innan du stänger den här artikeln rekommenderar jag att du går till Classic Shells webbsida för andra användbara moduler och korrigeringar (inte bara för Windows utforskaren(Windows utforskaren). Där kan du kontakta utvecklaren, samt stödja hans arbete med en liten donation.

Många av er klagade över att buggar fortfarande var aktiva i , även efter en lång tid sedan Windows 7 lanserades. Vi läste dina klagomål och vi försökte hitta korrigeringar för dem. Idag presenterar vi gärna ett gratisverktyg som heter , som kan hjälpa dig att fixa några av de mest irriterande buggarna i : hoppmapparna i navigeringsrutan och de saknade sorteringsrubriken i listvyn. Den kan också ersätta navigeringspilarna som introducerades av Windows Vista med kors och linjer från Windows XP-eran.

Klassisk skalinstallation

Gå först till dess Sourceforge-projektsida för att ladda ner den senaste versionen och starta dess installationsprogram.

När du installerar det, se till att du bara väljer de moduler du behöver. Om du bara är intresserad av att fixa , välj och avmarkera de andra modulerna. Glöm inte heller att lämna alternativet markerat. Utan det kommer det inte att finnas några genvägar att använda för att konfigurera det här verktyget.

Classic Shell - Utforskaren i Windows

När detta är gjort trycker du på tills installationen är klar. När det är klart öppnas en readme-fil med information om funktionerna som ingår i verktyget. Du kan läsa den för att hitta mer om verktyget och dess funktioner.

Konfigurera Windows Explorer-inställningar

Nu är det dags att konfigurera inställningarna som du vill ha dem. Gå till och klicka på .

Classic Shell - Utforskaren i Windows

Fönstret är nu öppet. Markera de ändringar du vill aktivera i fliken. Vissa inställningar du kanske inte vill missa gäller och .

Från hela listan med inställningar rekommenderar jag starkt att du INTE gör . Brödsmulor är ett mycket användbart navigeringsverktyg i .

Classic Shell - Utforskaren i Windows

När du är nöjd med inställningarna du gjort klickar du på. Du meddelas att de nya inställningarna träder i kraft när du öppnar igen. Klick .

Classic Shell - Utforskaren i Windows

Om den redan är öppen, stäng den och öppna den igen.

Njut av den förbättrade Windows Explorer

Nedan kan du se en skärmdump av efter att ha tillämpat de inställningar jag ville ha. Mina favoritinställningar var att aktivera tillbaka Windows XP-navigeringsstilen, med plus och linjer, istället för trianglarna som introducerades med Windows Vista.

Classic Shell - Utforskaren i Windows

Dessutom hoppar inte längre mappar i navigeringsfönstret som det brukade göra, vilket tvingar mig att rulla uppåt.

Slutsats

Innan du stänger den här artikeln rekommenderar jag att du går till Classic Shells webbsida för att ta reda på andra användbara moduler och korrigeringar (inte bara för ). Där kommer du att kunna komma i kontakt med utvecklaren och även stödja hans arbete via en liten donation.

Relaterade Artiklar

Back to top button