Elgato uppdaterar sitt Stream Deck och introducerar en butik med plugins och royaltyfri musik

Elgato Stream Deck © © Elgato

Ett (nästan) viktigt tillbehör för alla streamer, Elgato Stream Deck uppdateras i version 5.0 som framför allt ger stöd för otaliga tredjeparts plugins.

Via Stream Deck Store kommer användare av detta uppkopplade pekgränssnitt att kunna få tillgång till resurser som syftar till att förbättra kvaliteten på sina sändningar, olika och varierande plugins, samt royaltyfri musik och ljudeffekter.

Läs också:
EPOS tillkännager B20, en mikrofon designad för streamers

En uppsättning verktyg för att förbättra innehållet

Stream Deck Store är uppdelad i fem distinkta sektioner som gör det lätt att navigera. Först är “Discover”, som helt enkelt listar de senaste Elgato-nyheterna som kan vara av intresse för streamers.

Sedan kommer “Plugins”, som ger tillgång till mer än 100 plugins som kan installeras med ett klick på din Stream Deck. Den innehåller verktyg för automation, röstmodifiering eller hemautomation som Philips Hue. Plugins är gratis, men kan kräva köp i app för att aktivera alla dess funktioner (som Voicemod). Elgato försäkrar också att man kommer att fylla sin butik mer under de kommande veckorna. Ett utvecklingskit (SDK) är tillgängligt för utvecklare som vill designa sina egna plugins och lista dem i Stream Deck Store.

Elgato Stream Deck 5.0 © © Elgato

Övrigt avsnitt: “Ikoner”. Som namnet antyder, samlar den ikonpaket inspirerade av varumärken eller vissa videospel för att anpassa utseendet på Stream Deck.

De två sista delarna av butiken, “Music” och “Sound Effects”, samlar royaltyfria musik- och ljudbibliotek som kan användas gratis av kreatörer för att undkomma de berömda DMCA-förfrågningarna som är fler och fler på Twitch (särskilt) i händelse av distribution av ett musikstycke som skyddas av upphovsrätt.

Stream Deck 5.0 kan redan laddas ner från tillverkarens officiella webbplats.

Elgato Stream Deck 5.0 © © Elgato

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button