Elgato lanserar sin Cam Link Pro redo att hantera 4 videoströmmar i 4K

Elgato Cam Link Pro © © Elgato

Ett dotterbolag till Corsair, Elgato har i flera år specialiserat sig på kringutrustning dedikerad till innehållsskapare i allmänhet och streamers i synnerhet. Idag tar varumärket med sig en ny sten till sin byggnad i ämnet Cam Link Pro: ett PCIe-kort.

Är det skillnad med Cam Link som redan marknadsförts? Den fångar strömmen från upp till fyra enheter, allt i 4K med 30 bilder per sekund.


Läs också:
Elgato: nya anslutna lampor och ljudpaneler för streamers

Underlätta flera skott

Cam Link Pro är därför ett PCIe-förvärvskort avsett — vi ger dig tusen — att kopplas direkt till ett moderkort. Precisionen verkar lämplig för oss, eftersom Cam Link (klassisk) kommer i en enklare form: a dongel USB.

Men Cam Link Pro multiplicerar de möjligheter som Cam Link erbjuder. Vid fyra, för att vara exakt. Detta insamlingskort gör det faktiskt möjligt att samla fyra videoströmmar i upplösningar från 480p till 2160p30, via 1080p60 eller 1440p60.

Ett särskilt värdefullt verktyg för personer vars inställningar är exakt utformade för att variera bilderna, eller som ändrar layouten på sina scener i farten med kodningsprogram som OBS Studio eller Streamlabs OBS.

Läs också:
Creative SXFI AIR GAMER: ett nytt headset för spelare med “holografiskt” ljud

Inbyggd integration i Stream Deck

En annan fördel med Cam Link Pro jämfört med sin lillebror: den stöds inbyggt i Stream Deck (en konsol som låter dig styra din stream med hjälp av många genvägar). Konkret betyder detta att Stream Deck känner igen Cam Link Pro och gör att arrangemanget av de olika videoströmmarna som visas på skärmen kan ändras i farten, som visas i den här skärmdumpen.

Elgato Cam Link Pro © © Elgato

Mer än för spelare verkar Cam Link Pro för oss vara särskilt lämplig för personer som ger konferenser, eller som utvecklar en online undervisningsaktivitet, till exempel.

För att sammanfatta: Cam Link Pro låter dig gruppera på en enda enhet vad som ska göras på så många Cam Links som du vill för att visa videoströmmar. Och om du uppfyller kriterierna måste det erkännas att priset är ganska fördelaktigt. Cam Link Pro är redan tillgänglig för 349,99 euro, mot 129,99 euro för klassiska Cam Link.

Källa: Elgato

Relaterade Artiklar

Back to top button