Elektroniskt ID-kort: Är integritetsproblem välgrundade?

Nu den Elektroniskt identitetskort det håller på att bli en av de mest utbredda identifikationshandlingarna. Utöver att vara öva att alltid bära med dig, ger dig tillgång digitala tjänster Att denAllmän administration gör tillgänglig för medborgaren. Vad men skrämmer många användare är Integritet. De nya CIE:erna ang säkerhet kan de få dig att sova gott? Här är några uttalanden som kan lugna alla.

Elektroniskt identitetskort: det är därför du inte behöver oroa dig

Är vår data säker? En av de hetaste frågorna under denna period där digitalisering det erövrar olika aspekter av vårt liv. Sist men inte minst, det av det elektroniska identitetskortet som innehåller bl.a personlig information inom ett digitalt utrymme gjord av mikrochip.

Självklart, när det kommer till e-post och lösenord kan ångest drabba de flesta, men i värsta fall skulle skadan vara relativ. Snarare tvärtom när det gäller deras egna känslig information, de som finns i det elektroniska identitetskortet, då förändras saker och ting. Med goda skäl oron stiger eftersom i fall av datastöld saken skulle bli allvarligare. En riktig di kan till och med inträffa identitetsstöld.

Men hur verklig och berättigad kan en oro i denna mening vara? Ett svar, inte särskilt färskt, men tydligt och lugnande, hade han gett i sinom tid Maurizio Talamoprofessor vidTor Vergata universitet of Rome, samarbetspartner i utvecklingen av det elektroniska identitetskortet.

“CIE:s systemarkitektur är baserad på enIT-infrastruktur kunna kontrollera och certifiera det säkert utbyte av information mellan de olika organisationerna, lämnar dem äganderätten till uppgifterna och låter varje involverad Entitet synlighet och full kontroll av uppgifterna om honom”.

Så du kan sova lugnt, de föreställda farorna verkar vara ogrundade. Men många är oroliga för de nya termoscanner anti Covi-19. Kort sagt, du kan inte bara vara säker!

Relaterade Artiklar

Back to top button