Elektriska signaler för att fjärrstyra fjärrstyrda köttätande växter

Att kunna upptäcka förekomsten av en sjukdom i växter i tid gör att bönder kan agera snabbt för att behandla växtligheten utan att riskera att förlora skördar. Av denna anledning har vissa forskare utvecklat elektroder som, när de implanteras på köttätande växter eller på fjärrstyrda normala växter, avger svaga elektriska signaler som kan varna bönder om de har drabbats av en viss sjukdom.

Att presentera dessa fantastiska elektroder är ett pressmeddelande från AFP och representera resultatet av ett arbete utfört av ett team av forskare vid Nanyang Technological University (NTU) från Singapore samordnas av Chen Xiadong. Specifikt har asiatiska forskare utvecklat en teknik som, även om den fortfarande är i sin linda, kan leda till utveckling av i framtiden “Grönsaksrobotar” som kan ge en rad mycket användbar information eller kan utföra specifika uppgifter. Dessutom skulle dessa “växtrobotar” också kunna kopplas ihop med andra robotstrukturer att föda hybridsystem från stilla funktioner mer komplex. Växter avger svagt elektriska signaler och detta representerar en mycket viktig resurs som dock inte har utnyttjats särskilt mycket hittills.

Så Singapore forskare bestämde sig för att skapa mjuka elektrodermycket lik filmer som genom användning av en termogel, kan anpassa sig till de oregelbundna och porösa ytorna på bladen och andra delar av växterna som vanligtvis inte är lämpliga för installation av klassiska sensorer. Denna termogel är en vätska som förvandlas till en gel som fungerar som riktiga sensorer och även uppfatta i mycket svaga elektriska signaler emitteras av växter. Det handlar om en extraordinär uppfinning vilket det verkligen kan ha i framtiden många och viktiga tillämpningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button