Elektriska balanscyklar är nu lagliga, på väg till cykelvägar

balanscykel © Windgoo

Halvvägs mellan cykeln och elscootern är balanscykeln äntligen laglig. Den kan dessutom rulla på cykelvägar.

Dekretet av den 14 januari 2022 som fattades av inrikesministeriet, publicerat i den officiella tidningen nästa dag, låter som en befrielse för alla älskare av elektriska balanscyklar. Dessa tvåhjulingar, som lockar allt fler människor, var helt enkelt olagliga fram till dess, vare sig de var på gatan eller till salu. Här betraktas de nu ur lagens synvinkel som ” lätta mopeder “.

Den elektriska balanscykeln kan äntligen köra fritt, men i mindre än 25 km/h

Var inte rädd för att ta ut din balanscykel från garaget eller balkongen. Du kan nu stolt visa upp den på gatan, ja fru, ja herr! Eftersom, “ayé”, det är registrerat i riksvägslagen. Användare och Federation of Micro-mobility Professionals har krävt dess legalisering i många månader, via skapandet av en kategori lätta mopeder.

Den elektriska balanscykeln, som kan betraktas som en sorts liten elcykel utan pedaler, ses som en moped, och detta, när den har en sadel och en motor. Tillverkare begränsar nu maxhastigheten för dessa maskiner till 25 km/h, liksom andra motoriserade persontransportfordon (EDPM) som inkluderar elektriska skotrar, hoverboards, Segways och andra monowheels.

Förutom en hastighet begränsad till 25 km/h är motorns effekt även begränsad till 350 W. Och motorn ska självklart vara elektrisk. Frankrike ansluter sig därmed till Tyskland, som är ett av de länder som redan har legaliserat praktiken.

Rikta cykelvägarna för den elektriska balanscykeln, eller vägbanan i stan

I lagens ögon utgör lätta mopeder en ” moped underkategori », vilket undantar dem från registrering (men inte försäkring!). Ändå måste distributörerna kontrollera att maskinerna är godkända. Den maximala längden på en elektrisk balanscykel bör inte överstiga 1,65 m, och dess vikt bör förbli under 30 kg tom, vilket i sig inte är ett problem, eftersom de flesta modeller väger mellan 15 och 25 kg.

Windgoo balanscykel © Windgoo balanscykel

Den elektriska balanscykeln, för att erkännas som sådan, måste vara utrustad med två hjul och ett enda säte, utan någon anordning som kan underlätta transport av gods. När nu alla EPDM-rutor är bockade, är elektriska balanscyklar därför officiellt godkända att cirkulera på cykelvägar såväl som på vägbanan, i stan.

Dessa lätta mopeder kan cirkulera var som helst där hastigheten är begränsad till 50 km/h, vilket effektivt begränsar balanscykeln till staden och till cykelvägar eller andra gröna vägar. Var dock försiktig: om du släpper lös motorn på din maskin och du överskrider 25 km/h, vare sig det är på stan eller i backen, riskerar du böter på 1 500 euro och att polisen eller gendarmeriet konfiskerar balanscykeln.

Om samma ämne:
Bör elcyklar förbjudas på cykelbanor? Flera städer ställer frågan

Källa: Legifrance

Relaterade Artiklar

Back to top button