Elbilar: Teslas konkurrens driver NIO till budgetmodeller

där konkurrens i världen av elbilar det blir mer och mer hänsynslöst. Varje biltillverkare försöker diversifiera användarna genom att erbjuda en billigt märke som ett alternativ till det lyx. Men antagonismen av Tesla i Kina trycker på NIO att välja att förverkliga billigare modeller trots framgångarna hemma och snart även i Norge.

NIO vill röra på sig genom att erbjuda elbilar med ett ekonomiskt varumärke

Trots kollapsen i försäljningen av Tesla i Kinahenne elbilar och i synnerhet Modell 3 SR+säljs för motsvarande 31 000 euro, höjer konkurrens på nivåer som aldrig setts förut. För detta NIOvälkänt märke av elektriska fordon från lyxmåste motverka denna trend.

Idéen av NIOnyligen avslöjat av VD:n William Liskulle vara att åstadkomma en billigt märke. Praktiskt taget, elbilar för den som inte har råd att köpa en modell som överstiger 40 000 euro.

Uppenbarligen skulle huvudmärket fortsätta att producera elbilar av bandet premie som redan gillar dem så mycket. Det verkar till och med som att det snart kommer att infiltrera den europeiska marknaden från och med Norge inte bara med sina fordon, utan också med de berömda laddstationer till batteribyte.

Ett ambitiöst projekt om man tänker så innan pandemin NIO var på väg att deklarera fel. Vändningen skedde när jag kinesiska de började ha förtroende i NIO genom att köpa hans elbilar. Mestadels har preferenser fokuserat på SUV ES6 Och ES8.

En stig redan markerad av Toyota och Audi

Vägen som NIO vill åta sig har redan markerats, med en diskret Framgångfrån Toyota Och Audi som, till sitt varumärke, har lagt till balans och berör alla marknadssegment.

Till exempel samlar Toyota, förutom att tillverka sina elbilar, som i viss mening är billiga, också pengar inom sektorn för lyx med Lexus. ändå Audi som han istället valde Volkswagen för tillverkning av fordon full elektrisk till billig.

Relaterade Artiklar

Back to top button