Elbilar: ett batteri kommer som garanterar 400 km autonomi

Elbilar är bilar med en elmotor som använder kemisk energi lagrad i ett eller flera uppladdningsbara batterier som sin primära energikälla. Denna kemiska energi görs tillgänglig för motorn i form av elektrisk energi. Denna speciella biltyp har dock nackdelen att ha batterier som laddas ganska långsamt och som garanterar en ganska begränsad autonomi.

Det verkar dock som att detta problem från och med nu endast kommer att representera ett avlägset minne. Detta beror på att vissa forskare avAmerican State University of Pennsylvania har utvecklat en del nya batterier för elbilar. Vi pratar om batterier som kräver betydligt kortare laddningstider jämfört med de batterier som tillverkats hittills. Dessutom kommer samma batterier att garantera en rad 400 km. Laddningstider är närmare bestämt runt en tio minuter.

Forskningen som beskriver potentialen hos dessa nya batterier för elbilar visas på sidorna i den berömda tidningen Naturenergi. I den aktuella studien understryker de amerikanska forskarna att nyckeln till lång autonomi och snabb laddning representeras av batteriets kapacitet. självuppvärmande. Denna självuppvärmning sker snabbt tills temperaturer på 60 grader Celsius. Medan, i det ögonblick då batteriet inte fungerar, ensamja självkylar.

Detta är sanningen hemlighet vilket gör dessa nya batterier verkligen otrolig. En fördel som kommer att göra dem oumbärliga för morgondagens elbilar. Snabbladdning gör det också möjligt för dig minska storleken av batteriet som i sin helhet bör garanteras under sin period hela tillvaronen rad brunnar tre miljoner kilometer.

Relaterade Artiklar

Back to top button