Elbilar: avslöjade äntligen vad som händer när de tar eld

De elbilar är de farliga när de brinner? De batterier av dessa hybrider riskerar att spricka? Under de senaste månaderna har webben bokstavligen fyllts av de mest olikartade nyheterna angående bränder och explosioner av nollutsläppsfordon. Det säger sig självt att en stor del av innehållet hamnar i den kategorin som kallas falska nyheter.

Men slutligen a experimenterasom återskapade tre typiska scenarier, avslöjade helheten sanning om det och de möjliga risker. Naturligtvis skingrade den också myter och legender som såg farliga monster i elbilar.

Det är vad som händer när el- eller hybridbilar brinner

Bland de olika frågorna och surrealistiska farhågorna finns också allvarliga tvivel. Det är de som uppfostrats av de som inte vet vad som kan hända om en av elbilarna skulle fatta eld och brinna på ett slutet ställe som en tunnel eller a parkering under tak. Faktum är att i dessa fall är komponenterna oroliga för att om de fattas eld, kanske giftiga ämnen i luften.

I takt med att el- och hybridbilar sprider sig och Europa driver på för nollutsläpp, kommer fler och fler parkeringsplatser och vägar att vara huvudpersonerna. För detta FEDROorganet som sysslar med trafiksäkerhet i Schweiz, tillsammans med forskningscentret EMPA genomförde ett experiment som var nödvändigt för att klargöra vissa aspekter.

“”.

Efter återskapade förutsättningarna typiskt för en inomhusparkering satte de eld på de tre elbilarna. Alla var utrustade med ett 32 kWh batteri. I det första fallet var branden avstängd. I den andra situationen släppte teknikerna batteriets lågor självsläckande. Med den tredje branden satte de eld på en bil inne i en tunnel med ventilationssystem.

Vad är resultatet av de tre testerna

Resultatet? Elbilar vid brand de är inte längre farliga än traditionella. Baserat på testerna bekräftar forskarna dessutom att bl.a Brandmän de behöver inte lära sig något nytt av det de redan vet om det.

Om giftighet av utsläppen från elbilen i lågor är slutsatserna av experimentet tröstande. “”.

Relaterade Artiklar

Back to top button