Elbilar är en hit i Europa och kommer att dominera försäljningen till 2025

Elbilar

En ny studie visar att försäljningen av elbilar kan fördubblas 2022 och nå 50 % marknadsandel 2025.

2021 var redan ett bra år för elbilar. Försäljningssiffror publicerade av de flesta biltillverkare visar en årlig tillväxt på över 100 %. Elbilar står dock fortfarande bara för en mycket liten andel av den totala bilförsäljningen. Kanske inte så länge….

En explosion av försäljning 2022 och därefter!

Denna nya studie av energikonsulter lågt kol avElement Energi och rapporteras av Affärsgrön uppskattar att försäljningen av elbilar kan fördubblas år 2022. Det är inte allt, den bör nå 50 % marknadsandel till 2025, vilket ger elbilar före ICE-fordon.

Denna explosion i försäljningen skulle bero på allt strängare regler för koldioxidutsläpp.2 och den gradvisa sänkningen av inköpspriset för dessa fordon.

Studien avElement Energigenomfört bland 14 000 nya bilköpare, bekräftade att kostnaden för produkten ofta är den viktigaste faktorn för konsumenter när de planerar att köpa ett nytt fordon.

Mot en helelektrisk framtid?

Även enligt denna rapport skulle övergången till elbilar vara ” oundviklig i Europeiska unionen och Storbritannien. Många biltillverkare lovar till och med att bli helt elektriska till 2030.

Bara i år borde 30 nya modeller av elfordon landa runt om i världen. Studien förutspår vidare att all bilförsäljning kommer att vara elektrisk år 2035, och deras priser kommer att komma ikapp med konventionella bilar år 2028.

Som sagt, det finns fortfarande arbete kvar att göra. Även om biltillverkare slutar tillverka bensin- och dieselfordon mellan 2030 och 2035, kommer de inte att försvinna från vägarna omedelbart. Andelen elbilar måste överstiga 50 % för att vi ska se en verklig effekt. Siffrorna som meddelats är dock uppmuntrande!

Elbilar 2022: de nya modellerna väntade

Trots den ekonomiska situationen förblev elbilsmarknaden mycket dynamisk under 2021. Föga överraskande borde trenden fortsätta nästa år, i synnerhet med ankomsten av nya modeller.
Läs mer

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button