Elbilar: är de verkligen värda det? Låt oss ta reda på hela sanningen

Den tuffa kampen mellan diesel och el fortsätter oförminskad, och vissa hävdar att det är nödvändigt att byta till eko-hållbar mobilitet. Tvärtom, andra är starkt förankrade i förbränningsmotorer och anser att det inte är ekonomiskt att byta till de noll utsläpp. Så köp en full elektrisk är det verkligen bekvämt? Låt oss ta reda på hela sanningen om egna kostnader elbilar. Här är detaljerna som kommer att kasta ljus över en av de hetaste sanningarna i världen av global mobilitet.

Elbilar: låt oss ta reda på om de är riktigt billiga

Låt oss börja omedelbart med priset på inköp. Hur mycket gör elbilar? Först och främst är det bra att ange att för samma kategori är de dyrare än både diesel och bensin. Det är dock bra att ange hur mycket. Detta beror på att, efter tjänarens konton, kommer vi att förstå om det är värt att betala detta extra belopp på de totala besparingarna.

I grund och botten elbilar de brukar kosta runt 10 000 euro mer än diesel eller bensin. Så initialt kan vi säga att den fulla elektriska för tillfället visar sig oekonomisk. Kommer det att finnas något sätt att spara på underhåll och förbrukning senare?

Vi fortsätter att berätta att elbilar under de första 5 åren njuter de av detbefrielse från stämpel, bilskatten. För alltid i regionerna Lombardiet och Piemonte, medan för alla andra, efter 5 år kommer en rabatt på 75 % att tillämpas. Eftersom de är befriade från superskatten sparar du från 450 till över 1 000 euro varje år.

Så ocksåförsäkring som, för elbilardet kostar mycket mindre, sparar ägaren cirka 30% och 50 % jämfört med vad han skulle behöva betala för en bil med förbränningsmotor. Till detta kommer också en levande besparing in konsumtion, 1/3 av utgifterna jämfört med diesel och bensin, och i underhåll effektiv som inte kräver oljebyte, filter etc … Faktum är att en genomsnittlig service kostar cirka 150 euro.

Det är sant att med en laddning kilometerna som kan köras är inte så många jämfört med ett diesel- eller bensinfordon. Det finns dock några tips för att ökaautonomi av elbilar och därmed garantera dig fler tillryggalagda kilometer.

Relaterade Artiklar

Back to top button