El- och gasräkningar, kostnaderna tredubblas i oktober för alla …

Slutet av sommaren och början av hösten leder till ett scenario som är inget annat än oroande för italienarna. Faktum är att under de närmaste veckorna kan det bli ytterligare höjningar av kostnaderna för gas- och elräkningar, i kraft av de uppdaterade kostnaderna för råvaror och det internationella scenariot.

Räkningar, höjer upp till 1000 euro för el och gas

Internationella spänningar och den relaterade konflikten mellan Ryssland och Ukraina under loppet av detta år har lett till en betydande kostnadsökning. Uppskattningarna talar om ett plus 50 % jämfört med 2021 för kostnaderna för ljus och ett plus 65 % jämfört med 2021 års priser för naturgasförbrukning.

Efter de föregående veckornas prisökningar kommer räkningarna snart att höjas ytterligare. Analytiker, för höst- och vinterbetalningar, förväntar sig en ökning av 15/20 % om kostnaderna för energiförsörjningen.

Detta scenario kan tvinga italienare att betala upp till 1000 euro mer på betalning av el och gas jämfört med förra vinterns priser. Krisen är ännu allvarligare för momsnummer och för kommersiell verksamhet, med kostnader som till och med kan tiodubblas under vintermånaderna.

Efter tilldelning av en fond med ett värde av 15 miljarder För att motverka kostnadsökningarna för räkningar skulle regeringen snart kunna lansera nya resurser för medborgare och även till företag. Det finns dock fortfarande ingen bekräftelse på några maximala tak på el- och gaskostnader.

Relaterade Artiklar

Back to top button