EHang avslöjar sin imponerande dronetaxi, som har passerat testflygningsstadiet i Asien (video)


Det kinesiska företaget presenterade sin autonoma elektriska aerial vehicle (AAV) på VivaTech i år. Döpt “EHang 216AAV”, är det den allra första i sitt slag som har klarat prototypstadiet och som är kvalificerad för marknadsföring.

EHangs drönartaxi var utan tvekan en av de största attraktionerna i 2021 års upplaga av VivaTech. Oundvikligen väckte enheten med namnet EHang 216AAV (eller EH216 i dess förkortade version) vår nyfikenhet, särskilt eftersom den inte längre är på prototypstadiet. Det lilla flygplanet, som kan ta två passagerare, har till och med framgångsrikt genomfört flera testflygningar i Kina, dess hemmamarknad, men även i Sydkorea eller, i början av juni, i Japan. Presentation.

Läs också:
Med Hybridity and Board Hybrid revolutionerar Klaxoon mötesvärlden (Intervju)

En marschhastighet på 130 km/h

EHang 216AAV är därför den allra första drönaren på planeten med vertikal start och landning, eller drönartaxi, helt autonom och elektrisk som närmar sig den nära förestående driftsättningen, tack vare flygexperiment som tillskrivs i Asien, men också i vissa länder. från Europa eller Nordamerika som Österrike, Norge, USA och Kanada.

Med en höjd på 1,77 meter och en bredd på 5,61 meter kan flygplanet med 16 propellrar transportera två passagerare över en sträcka på upp till 35 kilometer när dess nyttolast når sitt maximum, eller 220 kg. I nyttolasten ingår alltså passagerarna och deras bagage som förvaras i en liten bagagelucka placerad baktill på flygplanet. Inuti är sätena ganska bekväma och en skärm berättar om hastigheten och positionen på framförallt drönartaxin.

EHang 2016AAV © Alexandre Boero för Clubic

Dessutom kan Guangzhou-företagets EH216 nå en marschhastighet på 130 km/h. Dess hastighet och dess autonomi gör att den kan överväga att utföra olika uppdrag: från enkel passagerartransport till turistflyg, inklusive logistiskt stöd och medicinsk hjälp.

EHangs enhet är baserad på 4G och 5G mobilteknologier för att kommunicera med kommando- och kontrollcentret, med fjärrkontroll av enheten, autonom, låt oss komma ihåg, och i realtid.

EHang 216AAV propeller © Alexandre Boero för Clubic

Läs också:
E4, vakthundens säkerhetsrobot i aktion! (Klubisk video)

En nära förestående kommersiell lansering i Asien

Det speciella med EHang 216AAV ligger i det faktum att det inte är en prototyp, utan en produktionsmodell, där vi kunde gå ombord på VivaTech, även om den uppenbarligen förblev klokt på sin monter, vilket väckte beundran hos de tusentals besökarna till showen.

Det är massproduktion och det är redan i drift på vår hemmamarknad i Kina. Vi har nu gått internationellt och vi är väldigt glada över att vara här på VivaTech, där det finns så stort intresse och entusiasm för vår drönare. “, reagerade på vår mikrofon Andreas Perotti, marknadschef för EHang for Europe.

EHang 216AAV-skärm © Alexandre Boero för Clubic

Så, den elektriska apparaten, vars kommersiella exploatering kan börja under de närmaste veckorna eller månaderna i Asien, är den reserverad för eliten eller för vissa privilegierade människor? EHang försäkrar oss att inte. Vi vill göra flyget överkomligt och möjligt för alla, eftersom vi alla är trötta på att slösa tid på transport och trafik, särskilt i Paris, där du är van vid det “, lanserade Andreas Perotti. ” Så varför slösa bort två timmar på vägen när du kan flyga på 10 minuter? frågade han oss.

EHang, som grundades 2014 av Huazhi Hu, döljer inte sin ambition. Från och med nu vill dess president och grundare att hans AVV ska flyga över hela världen. Kom ihåg att på sidan av den gamla kontinenten skulle Europeiska flygsäkerhetsbyrån se flygande taxibilar landa inom tre till fem år, helst vid sidan av de olympiska spelen i Paris 2024.

EHang 216AAV mot © Alexandre Boero för Clubic

Relaterade Artiklar

Back to top button