Egypten: 5 000 år gammalt bryggeri hittat!

Om ni tror att öl är en modern dryck som vi bara har börjat konsumera i några århundraden, kära läsare, så måste jag säga er att så inte riktigt är fallet. Det verkar faktiskt som att man i södra Egypten, inte långt från Nilen, har hittat ett bryggeri som skulle vara nästan 5 000 år gammalt.

För att beskriva den otroliga upptäckten finns en artikel publicerad i Väktaren där det hänvisas till en bryggeri hittas av en grupp Amerikanska och egyptiska arkeologer. Det kan vara det äldsta kända bryggeriet och även en av de stora egyptiska arkeologiska platserna. Fabriken upptäcktes i Ayudosterritorium som var tillägnad begravningen av den avlidne ligger i öknen väster om Nilen.

Enligt de första rekonstruktionerna går bryggeriet tillbaka till den egyptiske härskarens tid Narmerlegendariska första förenare avLång Han föddes i Nedre Egypten. På Narmers tid drack man öl, och inte ens så lite. För att bevisa att det är stora badkar hittats på platsen och som användes för framställning av öl. Enligt de djupgående analyser som gjorts av arkeologer skulle det finnas 40 tankar för var och en av 8 avsnitt upptäckt och användes för spannmål, för att värma det tillsammans med vatten och på så sätt producera öl. Enligt forskning utförd av forskare var öl en dryck som förmodligen användes under begravningsriter lokal. Bryggkapaciteten för varje kar verkar vara anmärkningsvärt höglika med ca 22 400 liter.

Upptäckten av detta gamla bryggeri i Egypten är demonstrationen att denna dryck, som konsumeras så mycket över hela världen, verkligen har uråldriga ursprung som går tillbaka till nästan fem årtusenden sedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button