Efter två år av pandemi förändras Airbnb: vad är nytt för resenärer?

Airbnb © Alexandre Boero för Clubic

Plattformen Airbnb distribuerar en uppdatering, och dess stora nyhet, “AirCover”-garantin, för den in i en ny era av tjänst.

Bara veckor innan sommaren drar igång rullar Airbnb ut sin största uppdatering på ett decennium, och lägger till funktioner som kategorier, delade vistelser och AirCover omfattande skydd, avsett att mildra begränsningar för resenärer och värdar.

AirCover, en filt som lugnar resenärer

Idén mognade under pandemin. Airbnb lanserar AirCover, utpekat av det amerikanska företaget som “det mest omfattande skyddet inom resor”. Det ingår systematiskt i bokningar, utan kostnad. Det är därför helt enkelt den viktigaste förbättringen av plattformens kundservice de senaste tio åren.

Fyra garantier erbjuds resenärerna, till att börja med “bokningsskyddsgarantin”. Detta ger dem möjlighet att, i händelse av att en värd avbokar bokningen 30 dagar före vistelsen, ersätta dem och hitta jämförbart boende. “Garanti vid ankomst” erbjuder samma garantier (ersättning eller annat jämförbart boende), i händelse av att tillgång till boendet är omöjlig.

Två andra garantier ingår som en del av AirCover-programmet. “Annonsprecisionsgarantin” ger varje resenär tre dagar på sig att rapportera en felaktighet mellan annonsen och det faktiska boendet, för att få en återbetalning eller erbjudas jämförbart boende. Slutligen erbjuder “24-timmars säkerhetsassistans” tillgång till utbildade agenter, dag och natt, om resenären inte känner sig trygg i boendet.

Detta AirCover-fodral är integrerat både i Airbnb-applikationen och på webbplatsen.

En bättre “kategoriserad” Airbnb

Tillgängliga nu, kategorierna är den andra stora nyheten i denna Airbnb-version 2022. Inte mindre än 56 kategorier (“Med utsikt”, “Stränder”, “Sjöar”, “Under tropikerna”, “Vingårdar”, “Utrustade kök” , etc.) erbjuds nu till Airbnb-kunder. Deras tillägg är tänkt att svara på användarnas “lathet”, som inte tänker på att leta efter boende på platser de aldrig hört talas om, även om plattformen erbjuder mer än 100 000 olika destinationer.

Tack vare kategorierna klassificeras boendena efter sin stil, sitt läge eller sin närhet till en specifik aktivitet som resenären önskar utföra under sin vistelse, vilket underlättar sökningar enligt sina egna kriterier. Airbnb använder maskininlärning för att klassificera listor i olika kategorier, inklusive analys av annonstitel, beskrivning, bildtexter och gästrecensioner.

Airbnb-kategorier © Airbnb

Slutligen lanserar Airbnb vad de kallar “tvåstegsvistelser”. Företaget i Kalifornien noterade att under de senaste tre månaderna var nästan 50 % av nätterna som bokats på Airbnb för resor på en vecka eller mer. Därav skapandet av dessa vistelser i två steg, med en funktionalitet som ger möjlighet att organisera din vistelse mellan två boenden. Det senare uppträder när resenären söker efter en specifik destination, och detta, för 14 kategorier, för att uppmuntra honom att koppla en andra destination till sin långa vistelse.

Om samma ämne:
En natt i ett hemligt rum på Moulin Rouge? Airbnb uppfyller din önskan om 1 euro

Relaterade Artiklar

Back to top button