Efter The Merge faller värdet på Ethereum

Ethereum

Detta är ett ganska vanligt fenomen i händelse av en så viktig övergång som “The Merge” för kryptovaluta. Ethereum (ETH).

Under tiden gläds ETHs grundare, Vitalik Buterin, på Twitter över denna omställning utan några märkbara hicka.

Ett kortvarigt fall som inte borde hålla i sig

Kryptovalutor pekas i allt högre grad ut för sin energiförbrukning och mer allmänt för sitt koldioxidavtryck. Framgången för “The Merge”, övergången av världens näst största kryptovaluta från Proof-of-Work (PoW) till Proof-of-Stake (PoS), var dock tidigare fruktad av investerare och andra värdepappersinnehavare. Även om det har förberetts gradvis sedan 2014, var det inget som garanterade framgång. I själva verket, som alltid vid osäkerhet, reagerade marknaden negativt, och ETH förlorade nästan 17 % av sitt värde mellan 11 och 16 september 2022 kl. 10:00.

Inget att oroa sig över, eftersom fallet redan har stabiliserats och framgången med “The Merge” borde räcka för att lugna marknaden på kort sikt. I perspektiv kommer det att finnas färre säljare och efterfrågan bör öka på grund av den energipåverkan som nu minskat med nästan 99% av Ethereum och dess blockchain. Allt detta borde leda till att utbytesvärdet för ETH klättrar igen. Den 16 september klockan 08.00 byttes en eter mot 1462 USD-dollar (1468 euro).

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button