Efter TF1 Max planerar M6 en 6Play utan annonser och betalning

6play © Clubic

Medgrundare av streamingplattform
“fransk stil” kullerbytta
TF1-gruppen hade lanserat ett repriserbjudande utan betald reklam i beta. Som väntat kommer de andra jättarna i sektorn att följa i hans fotspår.

M6 arbetar också på en betalversion av sin replay-tjänst, med samma löfte: inga reklamavbrott.

M6 förbereder också sitt betalda repriserbjudande

Framtiden ligger inom streaming, och alla stora franska tv-grupper har förstått detta. Efter en gemensam ansträngning att konkurrera med Netflix, Disney + och Amazon Prime Video tack vare Salto, accelererar tv-jättarna repriserbjudanden. TF1 tillkännagav för några dagar sedan ett test av MyTF1 Max, dess annonsfria catch-up-tv-tjänst som faktureras för 3,99 euro per månad. Nicolas de Tavernosts grupp bör snart lansera ett liknande erbjudande.

Enligt uppgifter från Eko, M6 arbetar också med en betalande replaytjänst utan reklam som kommer att lanseras på operatörernas boxar. När det gäller MyTF1 Max skulle detta erbjudande därför vara ett komplement till 6Plays, som listar 20 miljoner användare och som nyligen har berikats med ett gratis bioerbjudande. Denna strategi kan komma som en överraskning med tanke på de ansträngningar som gjorts för att skapa Salto, men det är framför allt ett nytt steg att möta streamingjättarna. ” Om fyra år kommer cirka 40 % av våra program att ses icke-linjärt förklarade Nicolas de Tavernost, VD för M6, under de senaste konferenserna. Enligt Claire Enders, chef för företaget Enders Analysis, skulle franska tv-grupper bara ha ungefär två år kvar på sig att ta fram ett svar till Netflix och andra, ” med risk att bli tillplattad av amerikanerna. Vi måste gå snabbare och längre, särskilt inom AVoD “.

Källa: UniverseFreebox

Relaterade Artiklar

Back to top button