Efter sex månader finns AMD Fidelity FX Super Resolution på 47 spel och många fler kommer

AMD FidelityFX Super Resolution © AMD

Ställ in för att stödja grafikkort
AMD, Fidelity FX Super Resolution börjar fånga utvecklare.

Kort efter lanseringen av GeForce RTX 2000 implementerade NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS). Tekniken syftar till att återge bilden i spel i en lägre definition och förlita sig på artificiell intelligens för att förstora den optimalt.

Inte en riktig konkurrent till DLSS

I sin första version var DLSS knappast övertygande, men med lanseringen av v2 intresserade NVIDIA fler och fler utvecklare tack vare kvaliteten på dess uppskalning och låg påverkan på maskinens prestanda, vilket gör att fler grafiska detaljer kan läggas till.


AMD kunde inte vara öppet för länge, och i juli förra året introducerade den Fidelity FX Super Revolution (FSR) som också syftar till att rendera en scen i en lägre definition än vad som egentligen önskades. Det handlar dock inte om artificiell intelligens.

Radeon-promotorn har gynnat mer klassiska algoritmer för att “konstgjort” öka bildens definition. AMD framhåller dock att dess algoritmer är bland de mest effektiva och att de kompletteras med skärpafilter, som också är mycket effektiva.

Snart mer än 70 kompatibla spel

Utan att vara på kvalitetsnivån för DLSS blev FSR snabbt populär bland studiorna och inom loppet av sex månader rör det sig redan om 47 spel. AMD citerar titlar som År 1800, Assetto Corsa Competizione, dödsslinga
, F1 2021
, far cry 6
, Gudfall
, Horizon Zero Dawn
, Resident Evil Village
Var Warhammer Vermintide.

AMD FSR 47 aktuella spel © AMD
AMD FSR 24 framtida spel © AMD

47 spel för närvarande, 24 spel till mycket snart © AMD

Genom en publicering på sin officiella blogg påpekar amerikanen också att 24 andra spel är planerade mycket snart, bl.a Gud av krig
, Hitman III
, No Man’s Sky, The Elder Scrolls Online, Warface eller X4: Grunder.

AMD FSR prestanda © AMD

Slutligen framhåller AMD den prestanda som kan förväntas med FSR-stöd. Grafiskt stöd, på ett urval av spel, framkallar företaget prestandaökningen med FSR i kvalitetsläge och boosten, ännu viktigare, när man privilegierar prestandaläget: där, i 4K, är det fråga om från 1,3x till 2,7x prestanda utan FSR.

Om samma ämne:
AMD:s Radeon RX 6500XT och RX 6400 blir de första 6nm grafikkorten

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button