Efter Pokemon GO anförtrodde Niantic Fold utvecklingen av ett spel som gör det möjligt att fånga Bitcoins i metaversen

fold bitcoin © Fold

Folds nya applikation, dubbad ” Vik AR kommer att tillåta användare att “fånga” Bitcoins i en mobilspel i förstärkt verklighet.

Fold tillkännager sitt partnerskap med Niantic, företaget som förändrade världen av mobilspel. Kryptovalutaföretaget och skaparen av Pokémon Go avslöja spelet Vik AR. Det är ingen fråga om Pokémon här, användare kommer att kunna samla Bitcoins i metaversen.

Niantic, ett företag som åker på framgång

Fold valde inte Niantic av en slump. 2016 lanserade det tidigare dotterbolaget till Google sin applikation för förstärkt verklighet, där du kunde låtsas vara en riktig tränare och fånga Pokémon, med både kameran och geolokaliseringen av din smartphone. Resultat: mer än 1 miljard nedladdningar och 5 miljarder dollar i intäkter på 5 år.

Under 2019 prövar det amerikanska företaget lyckan igen genom att lansera Harry Potter: Wizards Unite. Tyvärr räcker inte framgången Pokémon Go. Efter att ha meddelat den kommande stängningen av hans spel Harry Potterden 22 november samlade Niantic in 300 miljoner dollar för att investera i sitt nya spel och utveckla sin egen metaverse.

Bitcoin och metaverse, en explosiv cocktail för Fold

För sitt nya spel tillkännager John Hanke, VD för Niantic, en “real world metaverse” som motsätter sig Mark Zuckerbergs metavers, som han beskriver som en “dystopisk mardröm”. Inget virtual reality-headset, skaparen av Pokémon Go föredrar smartphones och augmented reality.

“På Niantic tror vi att människor är lyckligast när deras virtuella värld leder dem till en fysisk värld. Till skillnad från en science fiction-metavers kommer en verklig världsmetavers att använda teknik för att förbättra vår upplevelse av världen som vi har känt den i tusentals år. »

Will Reeves, VD för Fold, förklarar att syftet med Vik AR är att hitta kuber med binär kod och “knacka” på dem för att bryta Bitcoin. Dessa kuber innehåller Satoshis, en enhet av Bitcoin som motsvarar 0,00000001 Bitcoin, eller cirka 0,00048 euro med nuvarande kurs. Spelet kommer därför att tillåta användare att lämna med kryptovalutor som en spela för att tjäna. Ett sätt att göra detta universum roligare och mer tillgängligt för alla.

En betaversion lanserades i maj och den officiella versionen är nu tillgänglig direkt i Fold-appen.

Källa: Foldapp

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval bedömer de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att överväga för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button