Efter NVIDIA och Samsung hänger Lapsus$ Ubisoft på sin jaktbräda

Splinter Cell © Ubisoft

Lapsus$-gruppen diversifierar sina mål med detta cybersäkerhetsindex som riktar sig till den franska nummer ett inom videospel.

Attacken, som erkändes av Ubisoft, inträffade i början av förra veckan. Det återspeglar logiskt de operationer som utfördes mot NVIDIA och Samsung av samma grupp som heter Lapsus$.

En attack utan framtida konsekvenser?

Medan NVIDIA:s attack snabbt ledde till spridning av känslig data har attacken mot Samsung ännu inte lett till några större avslöjanden. Detsamma gäller för Ubisoft: inga läckor har ännu noterats. Å andra sidan bekräftade redaktören attacken.

Utan att särskilt försöka minimera det är fransmannen inte särskilt pratsam. Pressmeddelandet som publicerades för tillfället nöjer sig med att nämna en ” tillfälligt avbrott på vissa spel, system och tjänster “. Han tillägger dock att som en försiktighetsåtgärd har vi lanserat en företagsomfattande lösenordsåterställning “.

Ubisoft, som inte specificerar de exakta målen för denna attack, avslutar med att specificera att ” alla våra spel och tjänster fungerar normalt » innan det är lugnande: « det finns inga bevis för att spelarnas personliga information har nåtts eller avslöjats “.

Källa: Gränsen
, Ubisoft

Relaterade Artiklar

Back to top button