Efter Instagram är det Reddits tur att hämta inspiration från TikTok

Reddit © © Unsplash / Brett Jordan

Inspirerad av framgången med Tick ​​tackDet verkar som Reddit utveckla dess videogränssnitt. Reddit är särskilt intresserad av funktionerna i TikTok som gör det möjligt att ställa videor mot andra användares.

Reddits videoredigeringsverktyg kommer att vara inspirerade av TikToks “Duet” och “Stitch”-funktioner, som gör det möjligt för användare att ställa sin video mot en annan användares eller till och med varva videor mellan användare. Dessa verktyg har redan klonats av Twitter, Instagram och Pinterest.

Anslut användare

Enligt TechCrunch, representanter för Reddit vill inte konkurrera med TikTok, utan helt enkelt tillåta användare att reagera på annat innehåll genom video. På så sätt kan de delta mer direkt i de samtal som är viktiga för dem.

Plattformen har försökt komma in i videoinnehåll sedan förvärvet av Dubsmash i december 2020. Reddit stängde sedan av Dubsmash och skapade sedan många videoverktyg direkt på sin egen plattform, i hopp om att återställa Dubsmash-gemenskaper och deras skapelser.

Sedan en uppdatering i november förra året har Reddit multiplicerat de kreativa funktionerna: filter, effekter, klistermärken och musik kan nu läggas till användarnas videor. Integrationen av verktyg som Stitch och Duet kan därför tillåta Reddit att helt ersätta Dubsmash.

Vad tycker Redditors?

Det återstår att se om Redditor-gemenskaper kan uppskatta denna nya funktion. På Reddit föredrar användare skriftligt innehåll: vad tycker de om denna utveckling mot video? Diskussioner om Reddit har alltid tillåtit deras användare att förbli anonyma; en fördel som de skulle kunna förlora om videoinnehållet skulle växa.

För att bestämma Redditors önskemål kommer plattformen att tala direkt till gemenskaperna och be dem om deras åsikt om denna typ av videoredigering. Förra sommaren testade Reddit att integrera ett videoflöde som liknar det från TikTok, med korta videor i vertikalt format, i sin IOS-applikation. Som på TikTok kunde användare gilla, kommentera etc. Ett liknande test kommer troligen att användas för att testa vattnet runt de nya videofunktionerna som implementeras av plattformen.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button