Efter Google, Twitter och Facebook håller den sista amerikanska webbjätten som fortfarande finns kvar i Kina på att packa ihop

linkedin jobb

Inför de många restriktioner som infördes hade de amerikanska webbjättarna övergett sina plattformar i Kina. Allt som saknades var LinkedIn
att lägga till i listan och det är nu gjort.

Microsoft kommer att stänga sitt nätverk avsett för proffs i Kina i slutet av året, men kommer att ersätta det med ett annat mer kompatibelt.

LinkedIn stänger i Kina

Redmond-företaget meddelade torsdagen den 14 oktober att LinkedIn stängs i Kina i slutet av 2021. Microsofts professionella sociala nätverk lanserade en lokal version 2014, med begränsade funktioner utformade för att följa landets strängare lagar. Framgången var sådan att den kinesiska marknaden för närvarande representerar 7 % av dess totala användare, med 53 miljoner abonnenter i territoriet. Ändå tvingar lokala bestämmelser det amerikanska företaget att överge det.

I ett officiellt uttalande sa Mohak Shroff, teknisk chef på LinkedIn:

Vi visste att driften av en lokal version av LinkedIn för Kina innebar att man måste följa de regler som de kinesiska myndigheterna införde på internetplattformar. […] Även om vi har hjälpt kinesiska medlemmar att hitta jobb och möjligheter, har vi inte haft lika stor framgång på de mer sociala aspekterna. […] Vi stod också inför en utmanande verksamhetsmiljö och ökade krav på regelefterlevnad i Kina. »

Gruppen kommer dock inte att överge marknaden, eftersom den kommer att lansera InJobs senare i år i Kina. Den här nya sidan har utformats för att hjälpa kandidater och företag att hitta relevanta erbjudanden eller profiler. Det kommer dock inte att innehålla några sociala flöden och tillåter inte inläggsdelning.

Källa: LinkedIn

Relaterade Artiklar

Back to top button