Efter Google News, Apple News, här är… Facebook News!

Metalogotyp © Meta / Facebook

Från och med idag lanserar Meta en ny funktion inom Facebook
.

Detta är en ny flik som heter Facebook News, som kommer att samla nyheter från ” tillförlitliga och relevanta källor “.

Facebook News anländer till Frankrike

Det är från och med idag, tisdagen den 15 februari, som Meta börjar distribuera sin nya Facebook News-funktion i Frankrike. Den senare tar formen av en ny flik integrerad direkt i Facebook-applikationen och lovar att ” samla in nyheter från ett brett utbud av pålitliga och relevanta nyhetskällor “.

För Meta handlar det om att tillhandahålla ett speciellt utrymme för att hitta de nyheter som är viktigast för användarna, samtidigt som man säkerställer att originalmedieinnehåll får en bredare spridning över hela landet.

Facebook-nyheter © Bild: Meta

Pålitliga informationskällor

Facebook samarbetar därför med Alliance de la Presse d’Information Générale (APIG) och har ingått olika partnerskap med mer än hundra medier. Den amerikanska gruppen indikerar alltså närvaron av åtskilliga franska medier som t.ex 20 minuter, Korset, Le Figaro, Söndagsjournalen, Parisaren, Ekona, Midi-utskicket, Provence, Nordens röst, Dauphine Libere, Framsteg, Telegrammet, Trevlig morgon och ännu mer.

Facebook-nyheter © Bild: Meta

Men det är inte allt, eftersom Meta också meddelar att man nyligen har kunnat försegla nya avtal som i synnerhet tillåter BFMTV, Huvudstad, Nuvarande fru, Gala, Geo, Laget, Expressen, SläppRMC och Här är för att gå med i Facebook News-programmet.

Facebook News kommer att publicera ” Utvalda nyheter “, men kommer också att ge användaren möjlighet att dra nytta av ett mer personligt flöde beroende på hans avläsningar, hans andelar och media som följs. Liksom i Google Nyheter finns det också en tematisk sektion, kontrollverktyg samt samlingar ” som fördjupar sig i stora aktuella frågor “.

Meta kommer att fortsätta att lära sig, lyssna och förbättra Facebook News när det rullar ut i Frankrike “, är vi lovade.

Om samma ämne:
Meta (Facebook) säger: “Vi har absolut ingen önskan att dra oss ur Europa”

Källa: Meta

Relaterade Artiklar

Back to top button