Efter Facebook och Twitter stänger även Twitch av Donald Trumps konto

Twitch © Twitch

Efter upploppen som bröt ut på Capitol Hill i Washington i onsdags, Rycka till stänger också av Donald Trumps konto.

Efter Facebook och Twitter är det streamingplattformen Twitch som beslutar sig för att vidta åtgärder angående Donald Trumps uttalanden under hela de tragiska händelserna som ägde rum i onsdags i Washington.

Läs också:
Facebook stänger av Donald Trumps konton efter valvåld

Ett annat socialt nätverk slår upp Donald Trump

En representant för streamingplattformen anförtrodde sig för våra kollegor kl Engadget efter beslutet att stänga av Twitch-kontot för den framtida ex-presidenten: ” I ljuset av den chockerande attacken mot Capitolium i onsdags har vi inaktiverat president Trumps Twitch-kanal. Med tanke på de exceptionella omständigheterna och presidentens upphetsande retorik anser vi att det är nödvändigt att ingripa för att skydda vårt samhälle och förhindra att Twitch används för att hetsa till våld. »

Twitch ansluter sig därför till Facebook och Twitter på obestämd tid för att hindra Donald Trump från att uttala sig på sociala nätverk efter händelserna i onsdags.

Observera att detta inte är första gången för Twitch, som redan tillfälligt hade stängt av USA:s presidents kanal i juni efter att den sistnämnde sänt delar av hans tal 2020 och 2016. Då åberopade streamingplattformen sina regler om hatiskt beteende och trakasserier, och sa att presidenten hade kränkt dem genom att göra förnedrande kommentarer om mexikanska migranter.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button