Efter ett första reklamavtal, håller Microsoft på att köpa Netflix?

netflix

Och om ogren Microsoft var på väg att göra ett nytt titaniskt övertagande? Vissa ledtrådar kan faktiskt peka på ett förvärv av netflix av den amerikanska jätten.

Men innan dess måste de två företagen som just har inlett ett nytt samarbete gå en lång väg.

En allians av omständigheter?

Det var ett besked som väckte uppståndelse. Förra veckan ingick Netflix ett samarbete med Microsoft i syfte att utveckla ett annonsgränssnitt som snart kommer till SVoD-tjänsten. Huvudsyftet är att låta användare prenumerera på ett mer överkomligt erbjudande, eftersom det delvis finansieras av reklam. Detta kan hjälpa till att behålla abonnenter som flyr plattformen i massor efter prishöjningen.

Men det måste erkännas, valet av Microsoft att utveckla ett sådant projekt har förvånat många analytiker. Faktum är att företaget som leds av Satya Nadella är ytterst oerfaret inom reklamområdet. Netflix kunde ha vänt sig till andra företag med djupare expertis. Således tror vissa att detta beslut motiverades av andra skäl…

Spekulationer och få betongelement

Enligt analytikern Laura Martin, som är specialiserad på finansiella rörelser kopplade till streamingtjänsten, skulle Netflix ha valt Microsoft i hopp om att en dag kunna köpas av det multinationella dataföretaget. Den senare skulle vara den enda som kan betala de 100 miljarder som krävs för att ha råd med plattformen som är värd för många träffar som t.ex. Stranger Things.

Under flera månader är det sant att Microsoft inte har tvekat att ta fram sitt checkhäfte. I januari förra året erbjöd företaget Activision Blizzard-gruppen för en bagatell av 68,7 miljarder dollar. Den här transaktionen, som kan valideras av FTC i augusti, verkar ge hopp till Netflix, som hoppas att få uppleva samma öde.

Slutligen, kom ihåg att pressmeddelandet som bifogats till formaliseringen av partnerskapet mellan Microsoft och Netflix absolut inte tyder på ett hypotetiskt övertagande. Men historiskt sett har de två bolagen alltid varit väldigt nära varandra sedan streamingtjänsten under de första åren av sin livstid integrerades i Xbox 360. Fall kommer att följa.

Källa: Yahoo Finance

Relaterade Artiklar

Back to top button