Efter dess fall på börsen har Zoom inte längre råd med Five9, vilket ska ge det trovärdighet på B2B-marknaden

Zooma © ymphotos / Shutterstock.com

Aktieägarna i Five9 tackade slutligen nej till uppköpserbjudandet Zoom
ursprungligen värderat till 14,7 miljarder dollar.

Zoom hade ett rekordår 2020 och oförskämd popularitet under Covid-19-pandemin, men videokonferensapplikationen verkar redan ha tappat sin dragningskraft.

Läs också:
Zoom: liveöversättning kommer, 12 språk inblandade

Zooms största uppköp avbröts bara tre månader efter att det tillkännagavs

I juli förra året tillkännagav företaget förvärvet för ett belopp av 14,7 miljarder dollar av Five9, ett företag som specialiserat sig på molnprogramvara för kundtjänster.

Verksamheten, helt finansierad genom emission av nya aktier, värderade Five9 till ett belopp av 200,28 dollar per aktie, en premie på 12,9% jämfört med priset på tillkännagivandedagen.

Detta övertagande, det största i dess historia, skulle ha gjort det möjligt för Zoom att stärka sin position på den professionella marknaden och dra nytta av sitt nya rykte för att erbjuda nyckelfärdiga och betalda lösningar till företag för att automatiskt hantera sin kundportfölj.

Det är bara att verksamheten slutligen föll samman efter att aktieägarna i Five9 vägrade att fortsätta förvärvsförfarandet.

Läs också:
Zoom lägger nästan 15 miljarder (!) på bordet för att förvärva tjänsten Five9 callcenter

Rädsla för Zooms framtid i en värld efter Covid

Zoom har faktiskt upplevt en förtroendekris på finansmarknaderna i flera veckor. Sedan tillkännagivandet av förvärvet av Five9 har värdet på företaget upplevt en minskning med 25% på Wall Street.

Investerare verkar frukta en nedgång i aktiviteten för snabbmeddelandetjänsten när fler och fler anställda hittar tillbaka till kontoret. Institutional Shareholder Services, ett proxyrådgivningsföretag, rekommenderade att Five9 aktieägare röstade emot övertagandet.

Förvärvet granskades också noga av den amerikanska regeringen, som var oroad över de nationella säkerhetskonsekvenserna av operationen på grund av Zooms förmodade band till Kina.

För Eric Yuan, VD för Zoom, är detta avbrutna äktenskap ingen anledning att oroa sig för framtiden för hans företag. Ledaren förklarar också att övertagandet ” var inte på något sätt grundläggande för framgången för vår plattform, och det var inte heller det enda sättet för oss att erbjuda våra kunder en övertygande kontaktcenterlösning. “.

Zoom och Five9 upprätthåller äntligen sin goda relation, säger han, och plattformen fortsätter sina planer på att expandera till B2B med lanseringen nästa år av Zoom Video Engagement Center, en molnbaserad, out-of-the-box lösning för kundrelationer för företag.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button