Efter att ha “stört” e-handeln attackerar Amazon betalning i kassan

Amazon One-betalning © © Amazon

Amazon går vidare med utbyggnaden, över Atlanten, av sitt Amazon One-betalningssystem. Avtäckt för första gången för två år sedan, den senare är nöjd i kassan för att skanna din handflata för att frigöra betalningen.

Utan händer! Eller snarare om… men låt oss säga, utan att röra någonting. Detta är lite av principen bakom betalningssystemet Amazon One, som introducerades för första gången 2020. Som illustreras ovan tillåter enheten verkligen kontaktlös betalning, eftersom allt du behöver göra är att vifta med handen över ovanstående en läsare för att få dina matvaror fast. Amazon tillkännagav denna vecka att utöka detta system till 65 ytterligare Whole Foods-stormarknader, främst i Kalifornien.

En enkel start

Som specifierat Gränsen, det är ganska enkelt att komma igång med tjänsten. Kunder kan skapa ett Amazon One-konto genom att registrera sitt handavtryck i en kiosk i deltagande butiker. Att registrera sig för tjänsten kräver helt enkelt ett betalkort och telefonnummer … och naturligtvis acceptera Amazons användarvillkor, som inkluderar användning av palmbilder.

Amazon anger att dessa bilder inte lagras lokalt i snabbköpsterminaler. De är krypterade och lagrade på en Amazon-server, dedikerad till Amazon One.

Mataffär

Amazon vill “störa” kassabetalningen

När registreringen är klar behöver kunderna inte längre ta fram sin plånbok eller smartphone för att betala i kassan. Allt de behöver göra är att avsiktligt vifta med handflatan över sensorn för att transaktionen ska inträffa.

Som en påminnelse är Amazon inte i sitt första försök att underlätta vår shopping… eller åtminstone de av sina amerikanska kunder. För några år sedan hade företaget till exempel testat en kvartersbutik i Seattle utan kassor. Ett koncept som sedan antogs i större skala, bland annat i vissa Whole Foods-butiker i USA.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button