Efter ARM tittar Apple nu på den högpresterande RISC-V-arkitekturen

Apple M1 © Apple

Eftersom Apple gillar att ha flera strängar till sin båge, bjuder RISC-V in sig på varumärket.

För några månader sedan lanserade Apple sin Apple Silicon-strategi med implementeringen av SoC M1, en ARM-lösning utformad så att företaget inte längre är beroende av x86 från andra företag, inklusive Intel.

En strategi som logiskt följer sin kurs, men som bara kan vara ett steg för Apple, i alla fall fast besluten att inte lägga alla sina ägg i en korg. Cupertino-företaget undersöker alltså frågan om den framväxande RISC-V.

Läs också:
Google utvecklar sina egna ARM-processorer för nästa Chromebook

Anställa RISC-V-utvecklare

Särskilt noterat av Toms hårdkrige, ett otvetydigt jobberbjudande bekräftade ihärdiga rykten. Nämnda erbjudande anger faktiskt att Apple letar efter en (eller flera) utvecklare med djupgående kunskaper om RISC-V.

Det är naturligtvis inte fråga om att avslöja alla nuvarande eller framtida projekt med ett sådant jobberbjudande, men Apple verkar helt klart gå mot RISC-V-projekt i samband med utvecklingen av dess olika tjänster och mjukvara.dedikerade (iOS, macOS, etc.).

Apple understryker dock att friare självklart måste ha en gedigen bakgrund och mer än fem års erfarenhet inom områden som t.ex. maskininlärningden vision computing eller naturlig språkbehandling utöver en hög nivå i ASM/C-kodning.

Läs också:
Priserna på en 12:e generationens Intel Core läckte ut

För att skydda sig mot övertagandet av ARM av NVIDIA?

Integrationen av RISC-V i Apples ekosystem sker uppenbarligen inte av en slump och även om övertagandet av ARM av NVIDIA är mycket mer komplicerat än väntat, kan vi med rätta uppskatta att Apple försöker förbereda sig för alla eventualiteter. Förutom att vara en väldigt intressant lösning ändå, kan RISC-V vara ett sätt att inte betala någonting till den (blivande?) nya ägaren av ARM.

Ändå kommer Apple helt klart inte att kunna byta hela sitt ekosystem till RISC-V på ett ögonblick. Känd för sin sekretesskultur ger Apple ingen färdplan eller språk att lita på för att veta exakt vad dess avsikter är, men oavsett vilken form RISC-V-integration kan ta kommer det att kräva förberedelser. flera lager av programvara och anställning av många duktiga programmerare. Låt oss slå vad om att vi snart kommer att få höra om RISC-V igen på Cupertino-sidan.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button