Efter App Store är det Google Play Stores tur att blockera köp av appar i Ryssland… av olika anledningar

Google Play Butik Android © Shutterstock

Ännu ett slag för ryska användare. Ägarna till smartphones och tabletter av fosterlandet kommer inte längre att kunna göra inköp på Spela butik.

Med tanke på restriktionerna för betalningssystem tillkännagav Google avstängning av betalda applikationer och prenumerationer i Ryssland.

Köp i Play Butik har stängts av i Ryssland

Internationella sanktioner mot Ryssland kommer att påverka Play Butik. Efter att App Store inaktiverat köp i appar är det Googles onlinebutiks tur att göra detsamma. I ett pressmeddelande för utvecklare som publicerades onsdagen den 9 mars förklarade Mountain View-företaget att det kommer att avbryta transaktioner gjorda från de ryska versionerna av Play Store och YouTube under de kommande dagarna.

Detta tillkännagivande gäller för köp i appar samt spel, prenumerationer och köp i appar. Gratis applikationer och innehåll kommer dock inte att påverkas. I avsaknad av betalning kommer ryska användares nuvarande prenumerationer att avslutas i slutet av motsvarande faktureringsperioder. Google erbjuder två lösningar för utvecklare för att övervinna detta problem: göra de berörda applikationerna gratis eller skjuta upp förnyelsen av prenumeranter.

Till skillnad från andra företag verkar Googles beslut mer drivs av de åtgärder som tillfogats Ryssland sedan dess invasion av Ukraina än av någon politisk vilja. Den amerikanska jätten åberopar verkligen ” störningar i betalningssystemet för att motivera denna blockering, troligen med hänvisning till upphörandet av Visa- och Mastercard-verksamheten i landet.

Källa: AndroidPolice

Relaterade Artiklar

Back to top button