Efter 15 år på väg har ett 2D Metroid Prime-fanspel äntligen en spelbar demo


Väntar Metroid Prime 4ett fan-spel i vardande i 15 år återger i 2D det ikoniska Metroid Primesläpptes på GameCube 2002.

Bakom detta långsiktiga projekt ligger en hel grupp utvecklare som kallas Team SCU. döpte 2D-premiedetta inofficiella fan-spel har för avsikt att i 2D återge det legendariska första avsnittet av franchisen Metroid Prime från Retro Studios.

Läs också:
Super Mario Bros slår rekordet för det dyraste tv-spelet i världen före… Super Mario Bros!

Tillbaka till grunderna

Innan han tog ett spektakulärt språng in i 3D-världen började Samus Arans tidiga äventyr i 2D på Nintendos ärevördiga första konsol, NES. Team SCU har alltså arbetat sedan 2004 för att blanda det bästa av två världar Metroid i 2D-premie.

Om utvecklingen tog så lång tid beror det på att det framför allt var ett projekt enbart för deltagarnas nöje. Team SCU har också upplevt många förändringar på 15 år, speciellt med 5 programmerare som har lyckats.

Prime 2D är främst ett fanprojekt för nöjet att skapa och lära. Många bidragsgivare har verkligen använt färdigheter som lärt sig under utvecklingen av detta spel för att ta sig in i videospelsindustrin. sa Team SCU.

Under senare år har utvecklingen av 2D-premie har dock upplevt en viss boom, vilket framgår av den allra senaste releasen av en spelbar demo.

Läs också:
Det kan snart finnas ett LEGO Metroid-set!

En välgjord 2D-anpassning

För att så troget som möjligt anpassa elementen i Metroid Prime i 2D har Team SCU valt att skapa en egen motor. Tanken är faktiskt inte att kopiera ett identiskt spel i 3D, utan snarare att tillägna sig titelns nyckelbegrepp och integrera dem i en 2D-lösning.

Bland de centrala delarna av Metroid Prime redan injicerats i 2D-premiefinner vi till exempel att skannern tillåter att få mycket data och att komma åt vissa delar av spelet.

Genom att göra detta fokuserar vi på den övergripande idén att skapa ett bra spel. Därifrån arbetar vi på att skapa en välbekant upplevelse, snarare än att tvinga oss själva att försöka få 3D-element att fungera i 2D-rymden. förtydligat Team SCU.

Den spelbara Prime 2D-demon kan laddas ner direkt från källan nedan. Hoppas på att Team SCU inte ska stämmas av Nintendo, som ett annat fan-spel i universum av Metroidmed titeln AM2R, kvävde i sin linda 2016.

Källa: 2D-premie

Relaterade Artiklar

Back to top button