Edifier lanserar sina NeoBuds Pro trådlösa hörsnäckor för förbeställning på IndieGoGo

Edifier Neobuds Pro

Har ännu inte satt sin prägel på marknaden för äkta trådlösa hörlurarEdifier lanserar NeoBuds Pro, en extremt ambitiös modell, till ett begränsat pris.

Och förbeställningar är redan öppna på Indiegogo.

Läs också:
Ear (1) ännu inte släppt, vi vet redan deras pris och många människor kan dra nytta av dem

En ambitiös minskning? Eller för optimistisk?

Tillverkaren är inte ny inom ljudindustrin, om än genom att äga Stax-märket (en legend inom mycket avancerade elektrostatiska hörlurar), men Edifier har ingenting som är av ett märke som Sony till exempel. Den aviserade ambitionen med NeoBuds Pro-hörlurarna har dock något att väcka vår nyfikenhet.

Edifier Neobuds Pro

NeoBuds Pro är av typen in-ear, med en generell design som är ganska lik den hos Huaweis Freebuds Pro, och en platt skaft som touchkontroller är ympade på. De kommer att säljas med en synbart mycket kompakt laddbox, märkt med en aluminiumplatta på ytan. Hörlurarna är IP54-certifierade, vilket är ungefär genomsnittligt för sitt slag. Slutligen, notera att sju storlekar av silikonspetsar kommer att finnas tillgängliga, tillräckligt för att göra användningen anpassningsbar till det största antalet.

Edifier Neobuds Pro

De nya Edifier-hörlurarna har även ett aktivt brusreduceringssystem, som enligt märket klarar av att dämpa upp till 42 dB. En siffra som verkar nästan misstänksam för oss, eftersom den bästa True wireless ANC generellt sett har 25 dB, eller till och med 30 dB, men inte mer. Även välrenommerade hörlurar, som Sony WH-1000Xm4, går inte riktigt så långt.

Läs också:
Så här kan Samsung Galaxy Buds 2 se ut

Omfattande ljudarkitektur

Parallellt med denna ambitiösa brusreducering har Edifier byggt en ganska intressant ljudarkitektur, nämligen tvåvägshybrid, nära den hos Bowers & Wilkins PI7. En klassisk dynamisk givare tar hand om bas och mellanton, och en balanserad armaturgivare (från Knowles) återger diskanten. Varje givare har sin dedikerade förstärkare.

Edifier Neobuds Pro

När det gäller den lite mer marknadsföringsaspekten är NeoBuds Pro Hi-Res-certifierade, eftersom de integrerar stöd för den mycket disiga LHDC-codec (utöver den klassiska SBC och AAC) och tillkännager en bandbredd på 20 Hz – 40 kHz.

Handsfreedelen är lika ambitiös eftersom Edifier använder sex mikrofoner i detta läge. Hur man isolerar mycket effektivt
rösten. Observera att Edifier NeoBuds Pro fungerar tillsammans med en dedikerad applikation, som tydligen inkluderar en equalizer.

Edifier Neobuds Pro

Den enda lilla besvikelsen i detta tekniska blad är den aviserade autonomin för hörlurarna: 5 timmar med ANC, 6 timmar utan ANC. Ett resultat i det låga snittet.

Krigets nerv, priset på Edifier NeoBuds är ganska intressant: hörlurarna tillkännages till cirka 75 euro för de första köparna,
för ett slutpris på cirka 110 euro (1000 Hongkong-dollar).

Källa: techpowerup

Relaterade Artiklar

Back to top button