Edge- och Store-applikationer ansluter inte till Internet – Fel 80072EFD

Om du nyligen installerade Windows 10 v1809 oktober 2018 uppdatering och hittade det Microsoft Edge-webbläsaren och Windows Store-appar ansluter inte till internet(Webbläsaren Microsoft Edge och Windows Store-apparna ansluter inte till internet), här är vad du behöver göra förutom att kontrollera din internetanslutning.

Microsoft nyligen gjort en förändring och detta är anledningen till att vissa människor får − Hmm, vi kan inte komma åt det här(Hmm, vi kan inte nå den här sidan ) sidfel när vi försöker öppna Microsoft Edge och andra förinstallerade applikationer som t.ex Post(post) , Nyheter(Nyheter) etc. Du kan använda Internet med andra applikationer som t.ex Google Chrome eller Internet Explorer etc. men applikationer Microsoft Store kanske inte ansluter till Internet.

Edge-appar och Lagra anslut inte till Internet

Om en Windows-applikationer(Windows Apps) kommer inte att ansluta till Internet(Internet) med fel 80072EFD(Fel 80072EFD) kan du behöva aktivera IPv6 . Windows 10 v1809 måste aktiveras IPv6 att använda appar UWP .

Du behöver aktivera IPv6(aktivera IPv6) i nätverkskortet tillsammans med IPv4 . Microsoft gjort några ändringar. Som ett resultat kan vissa av er behöva slå på den igen.

Klicka för att starta Win+R stiga på ncpa.cpl och tryck på knappen Stiga på . På den här sidan kan du hitta den för närvarande anslutna nätverksprofilen. Högerklicka på den och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

Se till att du är på ” Net”. (Nätverk) Efter det, hitta Internetprotokoll version 6 (TCP/IPv6) och markera motsvarande ruta.

Microsoft Edge- och Store-appar kommer inte att ansluta till internet efter uppdateringen i oktober

Klicka på knappen OK(OK).

Efter det kommer du att kunna använda Internet med Microsoft Store-appar(Microsoft Store) samt med en webbläsare Microsoft Edge.

Om det inte hjälper kan du återställa dina nätverksinställningar och se om det hjälper.

Hoppas detta hjälper dig!

Om du nyligen har installerat Windows 10 v1809 oktober 2018 Update, och om du upptäcker att Microsoft Edge-webbläsaren och Windows Store-appar ansluter inte till internethär är vad du behöver göra förutom att kontrollera din internetanslutning.

Microsoft Edge- och Store-appar ansluter inte till internet efter uppdateringen i oktober

Microsoft har nyligen gjort en förändring, och det är anledningen till att vissa människor får – Hmm, vi kan inte nå den här sidan fel när du försöker öppna Microsoft Edge och andra förinstallerade appar som Mail, News, etc. Du kan använda internet med andra appar som Google Chrome eller Internet Explorer eller så vidare, men Microsoft Store-appar kanske inte ansluter till internet.

Edge- och Store-appar ansluter inte till internet

Om Windows Apps inte ansluter till Internet med Fel 80072EFD, då kan du behöva aktivera IPv6. Windows 10 v1809 kräver att IPv6 är aktiverat för att använda UWP-appar.

Du behöver aktivera IPv6 i nätverkskortet vid sidan av IPv4. Microsoft gjorde några ändringar. Som ett resultat kan vissa av er behöva aktivera det igen.

För att komma igång, tryck Win + R, skriv ncpa.cpl och tryck på Enter-knappen. På den här sidan kan du hitta din för närvarande anslutna nätverksprofil. Högerklicka på den och välj Egenskaper.

Se till att du är i Nätverk flik. Sök efter det Internetprotokoll version 6 (TCP/IPv6) och markera motsvarande kryssruta.

Microsoft Edge- och Store-appar ansluter inte till internet efter uppdateringen i oktober

Klicka på OK knapp.

Efter det bör du kunna använda internet med dina Microsoft Store-appar såväl som Microsoft Edge-webbläsaren.

Om detta inte hjälper kanske du vill återställa nätverksinställningarna och se om det hjälper.

Relaterade Artiklar

Back to top button