e-Road S6 skoter: ett äventyrligt utseende och bra utrustning

e-Road S6 © e-Road

500 watts motor, 48V och 12Ah batteri, 10 tums hjul, dubbla skivbromsar, fjädring fram och bak och många lampor… detta skoter e-Road S6 har bra argument på papper för dina dagliga resor. Vi kan inte vänta med att testa det på vägen.

Företaget e-Road marknadsför mobilitetsprodukter som vi regelbundet har haft möjlighet att testa på Clubic och dessa har ofta visat sig ge bra valuta för pengarna. Om du inte känner till detta märke, vet till exempel att Lytrot V3 (som vi uppskattade särskilt för dess kvalitet/pris-förhållande) vann i december förra året jämförelsen av elektriska skotrar som utfördes av 60 miljoner konsumenter. På vår sida föll vi till och med för Pluto M som regelbundet följer med oss ​​i skogen – som under testet av GoPro Hero 9.

Den parisiska butiken som distribuerar märkets produkter berättade om ankomsten av S6, en elskoter som ser lovande ut. Vi har precis hittat produkten som testas, men vi får vänta tills vädret blir bättre eftersom maskinen inte är vattentät. Att vänta, här är redan en liten presentation.

Läs också:
Electra presenterar Vale Go, en elcykel i framkanten av komfort och anslutningsmöjligheter

En väl vald motor- och batterikombination

Som du kan föreställa dig är e-Road-produkter av kinesisk design som de flesta elektriska skotrar (och många andra produkter) som säljs i Frankrike. Detta är också fallet med KingSong N8, som inte hindrade den från att förföra oss under testerna. Att döma av bilderna och specifikationerna för denna S6 är den också på god väg att ta poäng.

e-Road S6 © David Nogueira

Först och främst genom sin 500 watt – 48 volt motor som enligt vår mening är ett relevant val för alla som letar efter en produkt som är åtminstone mångsidig, även om den här är begränsad till 25 km/h. Vi måste testa maskinen för att få en exakt uppfattning, för om den aviserade kraften är intressant, för att skotern ska vara riktigt effektiv under alla omständigheter, behöver den ett kraftfullt batteri. Även här är siffrorna lovande, med en effekt på 48 volt och en kapacitet på 12 Ah. Som jämförelse erbjöd N8 ett 48 Volt 10 Ah batteri.

e-Road S6 © David Nogueira

Var dock försiktig, för vi kan läsa på hemsidan att autonomin skulle vara 50 km! Det är helt klart illusoriskt, såvida du inte väger mindre än 50 kg och bara åker på plattan…och igen! Och det är förmodligen därför som intyget om överensstämmelse som levereras med skotern indikerar den här gången en uthållighet på 30 till 35 km. Detta är mycket mer trovärdigt. Speciellt eftersom S6 bara erbjuder (tyvärr) två körlägen. Läge 1 fastspänd på skotern har ett fotgängarläge (mindre än 8 km/h) och läge 2 vid 25 km/h.

Läs också:
Efter elskotrar kommer Dott in på marknaden för uthyrning av elcykel

Säkerhetsfunktioner som vi uppskattar

S6 har ett ganska speciellt utseende i den nedre delen framtill. Av bilderna att döma tycker vi att den är ganska framgångsrik i sin genre än så länge. Hon är lite… äventyrlig. Speciellt med sin metallstruktur framtill och sina stora 10-tums dubbhjul. Det sägs inte förutom att dessa erbjuder den bästa hanteringen på asfalten, men vi kommer att upptäcka det under testerna.

e-Road S6 © David Nogueira

Det är också här som vi noterar närvaron av en stötdämpare (en andra är integrerad på baksidan), men också av två strålkastare. Bra spel! Dessa är oberoende och bör tillåta oss att styra dem som vi vill, eller nästan. Naturligtvis har S6 alla reflexer och lampor som nu är obligatoriska, men den är även prydd med sidoljus, dock något annorlunda än de som är integrerade i Smolt And Co X400 och X600.

e-Road S6 © David Nogueira

Viktig punkt, dessa två hjul är utrustade med skivbromsar vars intresse är obestridligt, även på en skoter begränsad till 25 km/h.
Slutligen indikerar e-Road att S6 fortfarande väger 24 kg (vi bekräftar, den är tung!) och dess mått är 114 x 61 x 110 cm i utfällt läge och 114 x 24 x 48 cm när den är böjd.

e-Road S6 © David Nogueira

Särskilt omnämnande för startnyckeln som förhindrar start av skotern, även om vi för närvarande inte kan bedöma säkerhetsnivån. Vissa kanske också tycker att det är jobbigt eftersom nyckeln är ganska stor vid basen.

e-Road S6 finns redan på märkets hemsida för 890 euro.

Relaterade Artiklar

Back to top button