E-postbedrägeri: Ditt Amazon-konto är i fara

Det finns en chockerande ny bluff mot Amazon som kommer till inkorgarna som säger: Kära kund, ditt konto kan vara blockerat för alltid!

Amazon: fallet med e-postbedrägerier

Om du får ett e-postmeddelande från Amazon under denna tid bör du vara på alerten. Online-återförsäljaren är måltavla av bedragare som drar fördel av varumärkets popularitet. Syftet är att förmå kunder att lämna personlig information, inklusive fullständiga användarnamn och lösenord.

Det dåliga hacket upptäcktes av Express.co.uk. Angriparna försöker få tro att Amazon-användare permanent låses ute från sina konton på grund av misstänkt aktivitet.

Meddelandet uppmanar sedan kunderna att klicka på en länk inom tre dagar för att slutföra en “Kontoåterhämtning” eller på annat sätt riskera att förlora total åtkomst till plattformen. Detta är en ganska skrämmande varning, och det är lätt att se varför vissa kan bli frestade att falla i fällan.

Hela meddelandet lyder: “Hej, vi har tillfälligt stängt av ditt Amazon-konto och avbrutit alla beställningar eftersom vi har upptäckt ovanlig aktivitet.

“Klicka på knappen nedan och följ instruktionerna på skärmen för att återställa ditt konto. Efter att ha slutfört den begärda operationen kommer vi att granska och svara inom 24 timmar. Om du inte slutför kontoåterställningen inom 3 dagar kommer vi att blockera ditt amazon-konto permanent. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan ha orsakat.”

Detta meddelande är därför följt av en orange låda som ber användarna att klicka “Logga in på Amazon”. Om du får detta e-postmeddelande är det viktigt att du raderar det utan dröjsmål.

Förklara mer om bedrägerier och vad man ska se upp för, sa Amazon i ett inlägg på sina sidor med vanliga frågor om säkerhet: “Spoofing eller nätfiske-e-post är bedrägliga e-postmeddelanden som försöker få din personliga information. De är i allmänhet gjorda för att se ut som om de kommer från Amazon.

Om du får ett e-postmeddelande som påstår sig vara från Amazon och du misstänker att det är ett nätfiske- eller spoofing-e-postmeddelande, här är några saker du kan se upp med: Amazon kommer aldrig att begära att personlig information ska lämnas via och -post. Amazon kommer aldrig att be dig uppdatera betalningsinformation som inte är kopplad till en Amazon-order du har lagt eller en Amazon-tjänst du har prenumererat på.

Relaterade Artiklar

Back to top button