Dynamo Dream, Salad Mug — Teknik till tjänst för en ambitiös dystopi


Ambitiöst, imponerande och trovärdigt. Så här kan man sammanfatta Salladsmuggdet första avsnittet av science fiction-serien Dynamo Dream.

Du behöver inte vara ett flodverk för att berätta fantastiska science fiction-historier. I Kort skönlitteratur, vi är intresserade av de bästa kortfilmerna och kortformaten av SF. Animation eller live-action, kända eller mer diskreta verk, franska eller någon annanstans… Alla är välkomna och får dig att drömma om elektriska får i några minuter.

Salladsmugg: slående dystopisk cyberpunk

Den här veckan ska vi inte ta det lugnt att prata endast av en kortfilm. Salladsmugg är verkligen det första avsnittet (och enda avsnittet som har publicerats hittills) av en serie som heter Dynamo Dream. Som sagt, dess skapare, Ian Hubert (hjälpt av medarbetare och finansiering via Patreon), har tagit tre år att skapa Salladsmugg, vi kan fortfarande kvalificera det här första avsnittet som en kortfilm. Speciellt eftersom den här starten, att blanda riktiga bilder och digitala specialeffekter, är tillräckligt i sig.

Notera dessutom att Dynamo Dream är faktiskt en berättelse som utspelar sig vid sidan av Ian Huberts tidigare serie, Dynamo
bestående av sex avsnitt.

Salladsmugg

En modell av iscensättning och teknik

I Salladsmugg, vi följer Jo, en salladsförsäljare i en futuristisk dystopisk stad i cyberpunkstil, under en dag utan dess like. Vi ska inte säga mer om historien, men vi kan verkligen hälsa den atmosfär som skapas i den här kortfilmen.

Kompositionen av kulisser, föremål och kostymer ger liv åt ett fiktivt universum som det sedan är lätt att tro på. Trots det stora antalet element i bilden och den överbelastade aspekten av denna framtidsstad, förresten deprimerande (speciellt eftersom det verkar vara den sista staden på jorden), arbetet n Gör aldrig för mycket och få dig att vilja veta mer om detta universum, som du känner att du bara har sett toppen av isberget av.

Skapad med Blender och After Effects, Salladsmugg är en riktig teknisk bedrift. Tillverkningen kommer också att intressera dig som är nyfiken på att veta bakom kulisserna!

Teknisk dokumentation

  • Direktör: Ian Hubert
  • Nationalitet: FÖRENTA STATERNA
  • Tillverkningsår: 2021
  • Varaktighet: 21:31
  • Övriga krediter: Ljud — Omöjlig akustik

Relaterade Artiklar

Back to top button