Dyk in i avgrunden med Ben Prunty, kompositör av Subnautica: Below Zero och FTL (Intervju)

Sammanfattning
  • Intervju med Ben Prunty

Intervju med Ben Prunty Subnautica

För några veckor sedan kom ut Subnautica: Below Zero
. Tillsammans med att den är mycket bevakad av fansen för sitt spelande och undervattenskänsla, den här uppföljaren till den första Subnautica förväntades också vid vändningen för ett annat element: dess soundtrack. Den här gången är det faktiskt Ben Prunty som håller fast vid det. Det perfekta tillfället att ställa några frågor till den amerikanske kompositören, vars namn borde ringa en klocka om du har spelat en viss FTL

Med flera personliga album och videospelssoundtracks på hans ära (du kan också hitta hela hans diskografi på hans Bandcamp) är Ben Prunty idag en välkänd och erkänd kompositör i världen av elektronisk musik och videospel.

Om det är med hans minnesvärda arbete på den hyllade FTL att hans ryktbarhet exploderade 2012, fortsättningen på hans arbete, på Into the Breach, The Darkside Detective eller till och med ett alternativt spår av Himmelsk, är lika välkommet. Idag är med soundtracket till Subnautica: Below Zero att han är på väg att göra avtryck.


Denna intervju genomfördes logiskt på engelska och översattes av oss.

Intervju med Ben Prunty

Vad gjorde du innan du komponerade musik till tv-spel, och vad var din resa för att komma hit?

Jag började faktiskt inte komponera professionellt förrän jag var 30. Innan, sedan 16 års ålder, gjorde jag musik för skojs skull, utan att få betalt; för det FTL var ett slags lyckoträff… Det var det första populära spelet jag skrev för och det var en stor överraskningssuccé.

Förut hade jag flera jobb: i en videospelsbutik, på ett hotell, några år på Google… Det var först från FTL att jag gjorde musiken till min karriär.

Ben Prunty © Mike Shirley-Donnelly

Idag, efter succén FTL och andra spelljudspår som du har arbetat med, hur hanterar du din popularitet hos musikälskare av videospel?

Jag spenderar mycket tid på Twitter, det är så jag gillar att få kontakt med fansen mest. Men dimensionen “kändis” är fortfarande ganska minimal, särskilt med pandemin, eftersom jag tillbringar större delen av min tid hemma. Innan dess gick jag på evenemang, gjorde olika framträdanden eller höll föredrag…


Precis, på din webbplats anger du att du regelbundet ger råd om den tekniska och kreativa processen. Är det viktigt för dig att dela med dig av dina kunskaper och kunnande?

Jag har precis börjat göra det igen, men ja. Ett tag gjorde jag Twitch-sändningar där jag visade upp min arbetsstation, gjorde livemusik och diskuterade processen med alla. Det är verkligen roligt att dela detta, speciellt eftersom folk ibland tenderar att hitta datorbaserad musikskapande ” magisk ”… Det är mycket jobb, men jag hoppas kunna göra mer i framtiden.

All din musik är tillgänglig på Bandcamp: är det viktigt för dig att göra videospelsmusik tillgänglig för alla oberoende av spelet?

När jag var liten var musik inte så tillgänglig utanför spel i USA på 90-talet. Jag hade en liten blockflöjt som jag höll framför högtalarna så att jag kunde lyssna på musiken senare. Naturligtvis var kvaliteten hemsk men jag brydde mig inte vid den tiden. Idag finns det en stor efterfrågan på att lyssna på ljudspår utanför spel. Det är viktigt för människor, och även för mig tycker jag att det är viktigt att musiken finns tillgänglig i en eller annan form.


Vi föreställer oss dig som en spelare såklart: har du spelat Subnautica: Below Zero ?

Jag spelade mycket Under noll under utvecklingen. När jag gick med i laget var jag redan ett fan av den första Subnautica, som jag också spelade mycket, i early access och efter dess release. Då hade jag inte jobbat på det (det var Simon Chylinski som komponerade musiken till det första spelet, reds. anm.), så att få komponera musiken till sviten var ett riktigt privilegium. Det var också viktigt för mig att kunna spela den under utvecklingen för att arbeta närmare originalmaterialet och göra tester.

Ben Prunty © Andy Goth

Hur arbetade du för att komponera detta soundtrack av Subnautica: Below Zero ?

När jag gick med i utvecklaren Unknown Worlds bad teamet som ansvarade för spelet mig att ta inspiration från musiken i det första spelet, att använda den som utgångspunkt, men att inte fästa för mycket vid det och inte heller tveka att gå i min egen riktning. Och det var vad jag gjorde.

Några låtar i spelet påminner om den första titeln, men med självförtroendet kom det slutade med att jag kom på något eget.

För att komma fram till det slutliga resultatet spelade jag först spelet, för att hitta inspiration vid vissa specifika ögonblick, men jag komponerade också saker vid sidan av och undrade var och hur jag kunde passa in dem i scenariot. .

“Jag skulle älska att göra ett skräckspel, som en Silent Hill eller en Resident Evil”

Vilka spel ser du mest fram emot 2021?

Jag skulle särskilt vilja spela den sista resident Evil
… men för det skulle jag behöva en PS5. Jag menar: vem har en?!

Vilka är dina favoritsoundtracks och dina främsta inspirationskällor?

För Under noll specifikt blev jag djupt inspirerad av Super Metroid på Super Nintendo. Mer allmänt lyssnade jag mycket på gruppen Orbital när jag var liten, och det påverkade också min stil mycket.

Jag tror att det var tv-spelsmusik som fick mig att vilja komponera mest. I synnerhet Jordbunden, vilket fick mig att drömma om att bli tv-spelsutvecklare innan jag blev musiker. Det här spelet har inspirerat mig på många sätt, inklusive dess utmärkta soundtrack.

Och just nu spelar jag alldeles för mycket Destiny 2. Jag spenderar mycket av min fritid på spelet och dess musik vid sidan av.


Vilken hårdvara och mjukvara använder du för närvarande för att komponera?

Jag arbetar på en Windows-dator som jag designat själv och jag har skrivit allt om Cubase i 15 år. Jag har några syntar, men jag är mest på mjukvara. Jag använder också en plug-in som heter Omnisphere mycket, speciellt med Under noll.

Varför kom du inte tillbaka för resten av The Darkside Detective ?

Det var ett häftigt projekt och ett roligt team, men jag ville gå vidare, göra något annorlunda. Så möjligheten att göra en till tilltalade mig inte så mycket och jag föredrog att fokusera på nya projekt.

Ben Prunty © Ben Prunty

På tal om andra projekt: vad händer härnäst?

Jag kan inte prata om det för tillfället, allt är fortfarande hemligt. Men det är i tv-spelet!

Om vi ​​inte kan prata om det du gör, kanske vi kan prata om vad du skulle vilja göra i framtiden?

Jag skulle älska att jobba för ett skräckspel. Som en tyst Hill eller en resident Evil. Jag älskar den här genren. Jag älskar det så mycket att för fem år sedan, så frustrerad att jag inte kunde arbeta på ett riktigt skräckspel som jag var, gjorde jag ett album av det (Dark Widow, reds. anm.)! Jag har arbetat med många systemcentrerade spel hittills, och jag skulle också älska att komponera för ett mer story- och karaktärscentrerat spel som Livet är konstigt.

Clubic tackar självklart Ben Prunty för att han gav oss tid, men även Julien Rozenblum från Minuit Douze för kontakten!

Relaterade Artiklar

Back to top button