DxOMark erbjuder en ny poäng för att utvärdera energiförbrukningen för våra smartphones

smartphone batteri

Sajten som specialiserat sig på utvärderingar av elektroniska produkter DxOMark har satt upp en ny poäng för att testa batteriet smartphones.

Snarare känd för sina jämförelser och studier av fotoutrustning, kan du nu se förbrukningspoängen för flera smartphones på DxOMark-webbplatsen.

Läs också:
ASUS ROG Phone 5 kommer att ha 18 GB RAM, ett rekord

Tester baserade på dagliga livssimuleringar

DxOMark har designat ett testlaboratorium som fungerar som en Faraday-bur för att utföra kompletta och exakta tester, baserade på användningen av smarttelefonen i det dagliga livet. Flera scenarier har föreställts i företagets laboratorier för att testa nästan 100 parametrar på 150 timmar, resultat av olika användningssimuleringar.

Den franska sajten är baserad på tre viktiga punkter i sina tester: batteriets autonomi, dess laddningskapacitet, såväl som dess effektivitet.

Det är här användningsscenarion kommer till sin rätt, eftersom batteritiden testas genom denna process genom att kombinera flera möjliga scenarier. Poängen tar hänsyn till enhetens laddningshastighet, men också ögonblicket när smarttelefonen visar 100 % och när laddaren slutar försörja den. Den jämför också den “annonserade” batteritiden och den som faktiskt mäts i deras laboratorium. DxOMark testar även laddningens effektivitet och dess beteende vid daglig användning av enheten.

Läs också:
DxOMark har även en ljudbänk

En detaljerad poäng för varje smartphone

Den franska sajten erbjuder redan en rankning av de 17 smartphones med högst poäng. Vi hittar på första plats Samsung Galaxy M51 och dess monstruösa 7 000 mAh batteri, på andra plats Wiko Power U30 som tappar några poäng på grund av sin laddningshastighet, och på sista steget på pallen Oppo FindX3 Neo med sin ultra- snabbladdning.

Webbplatsen erbjuder gratis tillgång till kompletta tester för varje smartphone med tydliga tabeller och flödesscheman, och en lista med “för- och nackdelar” så att du snabbt kan se de viktigaste punkterna som noterats. Autonomi, laddning, effektivitet, batteritid och laddningstider granskas noggrant.

iPhone 12 Pro Max / Huawei Mate 40 Pro / Google Pixel 5: vilken ska du välja för bilden?

2020 har vi blivit bortskämda med smartphonefotografering. Med fortsatta ansträngningar verkar tillverkarna äntligen ha förstått att det, mer än ackumuleringen av pixlar, var bättre att satsa på storleken på sensorn eller till och med mjukvaruoptimeringen för att få strålande foton.
Läs mer

Källa: Nästa webb

Relaterade Artiklar

Back to top button