DxO introducerar PhotoLab 5 och FilmPack 6: mellan finjusteringar och tidsresor, en rundtur med nya funktioner

DxO PhotoLab 5 © DxO

Det råder ingen tvekan om att DxO:s expertis inom bildbehandling är en stor tillgång när man väljer en programvara för fotoredigering
. Bakom varje uppdatering av dess produkter ligger ett noggrant forskningsarbete som gör det möjligt att dra de bästa lärdomarna från filmfotografering och att injicera det i hjärtat av de digitala bilderna som utgör vårt dagliga liv. Förlaget bakom Nik Collection och Utsiktspunkt
vill ge sina användare den bästa möjliga upplevelsen genom att förbättra prestandan för sin mjukvara, utan att glömma vad som driver sina team: fotografiets själ.

Företaget fortsätter sin hyllning till filmfotografering genom att erbjuda en rad allt mer sofistikerade verktyg och renderingar. Det är ” återställ grammofonknaster till Dolby Digital », enligt analogin av Jean-Marc Alexia, vicepresident Marketing and Product Strategy på DxO Labs, under presskonferensen. För detta avslöjar förlaget den femte versionen av sin PhotoLab-mjukvara och den sjätte versionen av FilmPack. Mer exakta inställningar, ökad prestanda, nya renderingar och till och med tidsresor: låt oss tillsammans upptäcka vad de nya funktionerna som introduceras av de senaste versionerna av denna programvara har i beredskap för oss.

PhotoLab 5 är full av förbättringar och välkomnar Fujists

Programvaran integrerar nu mer exakt kontroll av detaljer genom att berika U-punkterna, dess lokala retuscherings- och justeringsteknik. Förutom kontrollpunkter erbjuder DxO användare av sin programvara att ta kontrolllinjer. Det här verktyget tillåter faktiskt retuschering över stora ytor utan att behöva gå med en murslev.

Känsligheten för varje kontrollpunkt och linje är nu justerbar, vilket möjliggör perfekt kontroll över dess inställningar. DxO ger med denna programvara ett ännu mer exakt och effektivt verktyg för att erbjuda fotografer total kontroll över sina bilder. Sålunda, med en åtgärd på krominansen och luminansen för varje zon, är lokaliserad bearbetning mer relevant, och lokal retuschering har aldrig varit så enkel.

När du byter från ett fotobehandlingsprogram till ett annat kan det snabbt bli en mödosam uppgift att optimera ditt fotobibliotek. Lägg därtill många bilder från två osynkroniserade lådor, så förvandlas det till en mardröm! För att rensa upp i denna glada röra, bearbetar PhotoLab 5 nu IPTC och EXIF. Det möjliggör finare metadatahantering och klassificering, vilket därför leder till snabbare navigering inom förlagets mjukvara, men även tredjeparts redigeringsapplikationer.

DxO PhotoLab 5 © Dxo

DxO PhotoLab 5 © DxO

Flaggskeppsprodukten från DxO-laboratorier, DeepPrime-teknologin har förbättrats. Detta verktyg är dedikerat till utvecklingen av RAW-foton och digital denoising, och är baserat på en artificiell intelligens berikad med Djup lärning. Det är därför en superladdad DeepPrime som PhotoLab 5 introducerar, eftersom den nu är fyra gånger snabbare under körning och export. Likaså är den kompatibel med Apple Silicon och dess SOC M1 som släpptes för några månader sedan.

Äntligen kan vi säga att Fujifilm-communityt äntligen har hörts! DxO har faktiskt meddelat det kommande stödet för X-TRANS-filer. I betaversion för närvarande förfinas lösningen som är kompatibel med Fuji-kameror tack vare feedback från berörda fotografer. För närvarande påverkas 18 Fujifilm-kameror, inklusive den senaste X-T4. Förutom Fuji-lådorna finns det kompatibilitet med åtta ytterligare enheter: Canon EOS Ra, DJI Air 2S & Mini 2,
Nikon Z fc, Olympus PEN E-P7, Panasonic GH5 II, Pentax K-3 III och Sony ZV-E10.

FilmPack 6: dagens fotografer under beskydd av gårdagens

Med FilmPack 6 går DxO längre i sin strävan efter analog estetik. Förutom att erbjuda nya effekter tar programvaran sina användare med på en tidsresa till hjärtat av fotografiets historia. En gimmick? Långt därifrån!

De tidsmaskin, eller tidsmaskin, är ett unikt visningsläge som låter dig dyka in i arkiven som har satt sin prägel på fotografiets historia genom 14 epoker. Användaren kan sedan bläddra genom tiden som han vill och gå från referensbilder, som fotot av Albert Einstein som sticker ut tungan, till de stora namnen inom fotografi, utan att glömma några betydande händelser, som mordet på JF Kennedy.

Utöver den rent spännande aspekten för alla historiefantaster, med stöd av både teknisk och historisk dokumentation, är det ett särskilt lekfullt gränssnitt. Tanken bakom detta språng i tid är förstås att hämta inspiration från tidigare decennier för att applicera estetiken på sina egna bilder.

DxO FilmPack 6 © DxO

Föreställ dig att ge dina barns foton färgen, ådringen och strukturen som ögonblicksbilder från din egen barndom! FilmPack 6 möjliggör en titt i backspegeln och går utöver enkel vintage-estetik. Detta är hela poängen med DxO med sin tidsmaskin: att gå längre än den dumma och elaka tillämpningen av en förinställa eller någon fördefinierad parameter. Det här handlar om att förändra sin retuscheringsprocess genom att förlita sig på en gemensam historia som är större än oss. En vacker idé förverkligades beundransvärt tack vare hjälp från föreningen för vännerna av det franska fotografimuseet i Bièvres.

FilmPack 6 är också berikad med 15 nya renderingar, sju simuleringslägen hämtade från Fujifilm-märkta digitalkameror och sex filmiska renderingar som hämtar sin inspiration från välkända filmiska graderingstekniker. Till detta kommer 15 nya ljusläckageeffekter (slöjaeffekt, zoom, fläckar etc.), 20 nya texturer (rynt papper, droppar) och 15 nya ramar. Oavsett användarens kreativa behov kommer FilmPack 6 att ge den silverpatina som ger våra digitala bilder själen av ett pappersfoto.

DxO FilmPack 6 © DxO

DxO FilmPack 6 © DxO

Slutligen är HSL-justeringen (nyans, mättnad, ljusstyrka) nu finare och mer exakt, eftersom den drar nytta av en ny färgåtergivningsmotor som inte längre är beroende av sex kanaler, utan på åtta. Nyckeln är bättre kontroll över nyansen av skuggor och lågljus samt en helt modifierbar partiell toning.

Pris och tillgänglighet

PhotoLab 5 är tillgänglig från och med idag på DxO:s webbplats. Programvaran är uppdelad i två upplagor och har ett introduktionspris fram till den 14 november 2021:

  • PhotoLab 5 Essential Edition: 109,99 euro istället för 139 euro;

  • PhotoLab 5 Elite Edition: 164,99 euro istället för 219 euro.

Efter köpet kan programvaran installeras på två arbetsstationer för Essential-utgåvan och på tre arbetsstationer för Elite-utgåvan. Slutligen kan endast innehavare av en PhotoLab 3- eller PhotoLab 4-licens dra nytta av en uppdatering av DxO PhotoLab 5 genom att logga in på sitt kundkonto på utgivarens webbplats.

FilmPack 6 finns å sin sida även tillgänglig nu på förlagets webbutik, till följande lanseringspriser:

  • DxO FilmPack 6 Essential Edition: 54,99 euro (istället för 85 euro);
  • DxO FilmPack 6 Elite Edition: 109,99 euro (istället för 139 euro).

Observera att det är möjligt att dra fördel av en testversion av DxO FilmPack 6 under en månad. Ägare av den tidigare versionen av programvaran, FilmPack 5, kan dra nytta av en uppdatering till den sjätte versionen. Ingen av licenserna kräver ett abonnemang.

Källa: DxO Labs pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button