DVD-enheten fungerar inte? 5 Felsökningstips

Människor är fortfarande beroende av hårddiskar dvd för att komma åt media eller göra inställningar. Och när den enheten plötsligt slutar fungera, hamnar användarna i ett tillstånd av panik. Vad orsakar enheterna CD/DVD sluta fungera och hur löser jag detta problem?

Det finns ingen anledning att oroa sig. I det här inlägget kommer vi att titta på några av de vanligaste problemen, tillsammans med deras korrigeringar.

CD eller DVD smutsig

Låt oss eliminera en av de vanliga misstänkta. Försök att sätta in mer än en CD/DVD , om möjligt. Om enheten läser andra CD-skivor är den första förmodligen bara smutsig.

Det finns rengöringssatser utformade för att hålla CD-skivor i perfekt skick. När du torkar en CD, torka av spåren. Flytta från mitten till kanterna.

Om du misstänker att själva CD-enheten är smutsig måste du köpa en CD/DVD-rengörare. Rengöringssatsen tar bort dammet inuti enheten. Facket där CD-skivorna sätts in kan torkas av med en fuktig trasa. Nödvändigtvis(Gör) läs hela vårt inlägg om hur du rengör insidan av din PC ordentligt (korrekt sätt att rengöra insidan av din PC).

DVD-spelare(DVD-spelare) fungerar inte efter uppgradering till Windows 10

Det har förekommit rapporter om att vid uppgradering till Windows 10 CD-enheter har slutat fungera korrekt. Kontrollera i detta fall Windows uppdatering(Windows Update) och uppdatera drivrutinen.

Windows uppdatering

Gå till ” Windows-inställningar(Windows-inställningar) » > « Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet) » .

Klick Sök efter uppdateringar(Sök efter uppdateringar) . Windows 10 fortsätter att ladda ner alla uppdateringar du missat.

Att hålla ditt system uppdaterat hjälper till att hålla din hårdvara fungerande.

Uppdatering av DVD-drivrutinen

Högerklicka på ” Start(Starta)” och välj ” Enhetshanteraren”(Enhetshanteraren).

Bygga ut DVD/CD-ROM-enheter . Högerklicka på den optiska enheten och välj ” Uppdatera drivrutinen”(Uppdatera drivrutinen) .

Windows kommer att uppdatera din drivrutin. Att installera uppdateringar kan lösa problem med din enhet.

Windows 10 CD-enhet visas inte

Om din DVD-enhet inte visas i Enhetshanteraren(Enhetshanteraren) Din kabel kan vara bortkopplad. Kablar kopplas bort av misstag när datorn flyttas från en plats till en annan.

Kontrollera anslutningarna för att se till att alla kablar är anslutna. Efter det, kontrollera om din CD-enhet visas i Windows 10 .

Om inte kan det också vara ett programvaruproblem. Kolla in vårt inlägg som beskriver orsakerna till varför en CD/DVD-enhet inte visas i Windows även om hårdvaran är bra.

DVD spelare(DVD-enhet) Windows 10 fungerar inte. Fel(Fel) orsakat av applikationer(Appar)

Vissa applikationer eller program kan orsaka att enheter dvd kommer att sluta fungera. Du kan verifiera detta med hjälp av dvd – kör in säkert läge(Läge) .

För att gå in i säkert läge, tryck på Windows + R att öppna ” Springa”(Springa) . Stiga på MSCONFIG och tryck OK .

I kapitlet ” systemkonfiguration(Systemkonfiguration) » gå till fliken « Läser in “. (Stövel)I avsnitt “Nedladdningsalternativ(Startalternativ) » kryssa i rutan « Säker start(Säker start)” och klicka “OK(OK) » .

Du kommer då att uppmanas att starta om din dator. Efter att ha startat om systemet kommer du att loggas in säkert läge(Säkert läge) . Se om det fungerar dvd – drivenhet. Om så är fallet finns det ett program på din dator som stör diskens normala funktion.

Tvinga ut disken

Om en fysisk knapp hindrar dig från att öppna enheten kan du be datorn att göra det åt dig.

Tvångsutcheckning disk(Disk) till Windows 10

Högerklicka på knappen(Högerklicka) ”
Start(Starta)” och välj ” Dirigent”(Utforskaren). Hitta dvd – kör på vänster panel. Högerklicka på enhetens namn och välj ” Extrahera”(Mata ut) .

Windows öppnas för dig dvd – drivenhet. Ta bort skivan och stäng enheten.

Tvångsutmatning av en CD/DVD med ett gem

Vissa användare vet inte vad som finns i din DVD(DVD) – Enheten har ett hål som är lika stort som ett stift. Den är vanligtvis placerad bredvid utmatningsknappen. Om du sätter in ett gem i hålet öppnas enheten.

Att använda gem-tricket är en kortsiktig lösning. Om du upplever att du litar på det kontinuerligt bör du överväga att byta ut din hårddisk.

Människor är fortfarande beroende av DVD-enheter för att komma åt media eller utföra installationer. Och när den enheten plötsligt slutar fungera, lämnas användarna i ett tillstånd av panik. Vad gör att CD/DVD-enheter slutar fungera och hur åtgärdar du problemet?

Det finns ingen anledning att oroa sig. I det här inlägget kommer vi att gå över några av de vanligaste problemen tillsammans med deras korrigeringar.

CD- eller DVD-skivan är smutsig

Låt oss eliminera en av de vanliga misstänkta. Försök att sätta in mer än en CD/DVD om möjligt. Om enheten läser de andra CD-skivorna är den första förmodligen bara smutsig.

Det finns rengöringssatser utformade för att hålla CD-skivor i perfekt skick. När du torkar en CD, torka mot spåren. Arbeta dig från mitten utåt.

Om du misstänker att själva CD-enheten är smutsig måste du köpa en CD/DVD-ROM-rengörare. En rengöringskit tar bort damm inuti enheten. Facket där CD-skivorna sätts in kan torkas av med en fuktig trasa. Se till att läsa hela vårt inlägg om hur du rengör insidan av din dator på rätt sätt.

DVD-spelare fungerar inte efter Windows 10-uppgradering

Det har förekommit rapporter om att uppgradering till Windows 10 gjorde att CD-enheter slutade fungera korrekt. Om så är fallet, kontrollera Windows Update och uppdatera din drivrutin.

Windows uppdatering

Gå till Windows-inställningar > Uppdatering och säkerhet.

träffa Sök efter uppdateringar. Windows 10 fortsätter att ladda ner alla uppdateringar du har missat.

Att hålla ditt system uppdaterat hjälper till att hålla hårdvaran fungerande som den ska.

Uppdatering av DVD-drivrutin

Högerklicka på Start knappen och klicka på Enhetshanteraren.

Bygga ut DVD/CD-ROM-enheter. Högerklicka på den optiska enheten och väljUppdatera drivrutinen.

Windows kommer att uppdatera din drivrutin. Installation av uppdateringar kan fixa det som är fel på din enhet.

Windows 10 CD-enhet visas inte

Om din DVD-enhet inte visas i Enhetshanteraren är det möjligt att du har en lös kabel. Kablar kopplas ur av misstag när en dator flyttas från en plats till en annan.

Kontrollera dina anslutningar för att se om alla kablar är anslutna. Efteråt, se om din CD-enhet fortfarande inte visas på Windows 10.

Om inte kan det också vara ett programvaruproblem. Kolla in vårt inlägg som djupdyker i orsaker till varför en CD/DVD-enhet inte visas i Windows även om hårdvaran är OK.

Windows 10 DVD-enhet fungerar inte Fel orsakat av appar

Vissa appar eller program kan göra att DVD-enheter slutar fungera. Du kan bekräfta detta genom att använda DVD-enheten i felsäkert läge.

För att gå in i felsäkert läge, tryck på Windows + R att öppna Springa. Typ MSCONFIG och klicka OK.

Systemkonfigurationgå till Känga flik. Under Startalternativbock säker stöveloch klicka OK.

Du kommer då att uppmanas att starta om din dator. När systemet har startat om går du in i felsäkert läge. Se om DVD-enheten fungerar. Om den gör det, så finns det ett program på din dator som hindrar enheten från att fungera normalt.

Tvinga ut en disk

Om den fysiska knappen hindrar dig från att öppna hårddisken kan du låta din dator göra det åt dig.

Tvinga ut en disk i Windows 10

Högerklicka på Start-knappen och klicka Utforskaren. Sök efter DVD-enheten i den vänstra rutan. Högerklicka på enhetsnamnet och klicka Mata ut.

Windows öppnar DVD-enheten åt dig. Hämta din disk och stäng enheten.

Tvinga ut CD/DVD med ett gem

Vissa användare är omedvetna om att det finns ett hål i stiftstorlek i din DVD-enhet. Den är vanligtvis bredvid utmatningsknappen. Om du sätter in ett gem i hålet kommer enheten att öppnas.

Att använda gem-tricket är en kortsiktig lösning. Om du märker att du litar på det på en konsekvent basis, bör du överväga att byta ut din hårddisk.