DVB-T2: vissa Rai-kanaler kommer att stängas av i oktober, här är vad de är

DVB-T2: vissa Rai-kanaler kommer att stängas av i oktober, här är vad de är

TV-revolutionen, den som har att göra med den nya digitala marksända (DVB-T2), börjar på 20 oktober. Vad kommer att hända från det ögonblicket? Annorlunda kanaler försvinner från den allmänna listan. Låt oss ta reda på vad de oturliga kommer att vara. SPOILERS: några av dessa har markerat mångas barndom.

Nyheten nådde oss alla genom en TV-reklam som sändes på Rai-kanaler från och med kl 15 septembervari följande meddelades: «».

DVB-T2: vilka kanaler måste vi säga “hejdå” till?

Rai 4, Rai 5, Rai Movie, Rai YoYo, Rai Sport + HD, Rai Storia, Rai Gulp, Rai Premium, Rai Scuola: Det är dessa kanaler som från och med den 20 oktober kommer att drabbas av andra högupplösta kanaler och kommer att byta till DVB-T-sändningsstandarden i MPEG4.

För närvarande kommer de att förbli användbara på det gamla sättet Rai 1, Rai 2, Rai 3 och Rai News24. Dessa fyra kanaler blir därför synlig med i DVT-T med MPEG2.

Övergången till den nya digitala marksända och DVB-T i MPEG4 krävs av lagstiftningen som föreskriver att 700MHz-bandet, det för nuvarande marksända TV-apparater, övergår till exklusiv användning av 5G-anslutningdet nya läget för mobil anslutning.

Den totala avstängningen till DVT-T2 och MPEG4 kommer att vara klar den 1 januari 2023 istället för den 30 juni 2022.

Relaterade Artiklar

Back to top button