DVB-T2, uppskjutningen för den nya digitala marksändaren är satt till 2022

Det kommer att bli en viss fördröjning innan den nya kommer Digital marksänd (DVB-T2), vars aktivering nu var säker, men vars deadlines glider fram för att befolkningen lättare ska kunna anpassa sig. Det var meningen att den skulle lämna i slutet av 2021, men kommer att starta 2022: det förändras lite, men tidsfristen är viktig eftersom den markerade en brytpunkt jämfört med det förflutna och dikterade de tider med vilka italienare kan uppdatera sina mottagare.

Förslaget sker efter en dialog mellan SÄTTA och den RAIoch det som framkommer är önskan att initiera övergången till formatet Mpeg-4 endast på vissa huvudkanaler, utan att dock överge den föregående parallellt Mpeg-2. Att äga en tv eller en avkodare som kan ta emot det nya formatet kommer därför att tillåta dig att gradvis börja sätta din fot i den nya dimensionen av högupplöst, men allt detta utan omedelbara påföljder för dem som ännu inte har anpassat sig.

DVB-T2, ett års uppskov

Med all sannolikhet har den kritiska massan av uppgraderingar ännu inte uppnåtts och ytterligare en fördröjning krävs för att ge alla tid att uppgradera sin utrustning till den nya standarden.

Det kommer dock inte att finnas tid för ytterligare uppskjutningar, eftersom frekvenserna redan har tilldelats efter auktionen som köpte frekvenser från kl. 702 till 734 MHz. Från SÄTTA i själva verket kommer nya indikationer för vilka sedan 15 oktober 2021 de första switcharna måste komma från huvudnäten.

Senare (även tack vare det redan aviserade TV-bonus på 100 euro) mer noggranna uppdateringar förväntas från befolkningen och endast i 2022med ett datum som ännu inte har definierats, kommer övergången att bli obligatorisk.

De som utrustar sig med nya tv-apparater och nya avkodare jobbar i rätt riktning, för remisser får inte bortse från nödvändig utrustningsuppgradering. Bättre därför att dra nytta av bästa erbjudandenafånga dem i farten med tanke på en passage som i alla fall är helt oundviklig: kort sagt en fråga om några månader till, och sedan DVB-T2 det kommer att bli verklighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button