DVB T2: när blir det obligatoriskt att byta dekoder eller TV?

Vi är nästan nära Stäng av av den gamla digitala markbundna överföringstekniken. Så snart kommer den nya frekvensen DVB T2. Följaktligen kommer det att vara nödvändigt att agera för att inte förlora synen på dina favoritkanaler. Du kan också behöva ändra din dekoder eller TV. Här är alla nyheter och instruktioner för att fortsätta njuta av alla program som sänds.

Innan du stänger av till DVB T2 måste enheternas kompatibilitet kontrolleras

Avstängningen till den nya DVB T2 digitala marksända frekvensen är snart slutgiltig. Det betyder att inte alla enheter kommer att vara kompatibel med denna teknik. Det är därför nödvändigt att kontrollera i tid om din egen avkodare eller tv kommer att kunna stödja ny digital marksänd.

För att göra detta är det nödvändigt att uppdatera inställningen och sedan kontrollera runda kanaler enheters kompatibilitet med DVB T2. Kompletta och detaljerade instruktioner hittar du genom att klicka på denna länk. Också vem som har köpt en TV från 2017 och framåt kan du vara säker, enligt lag måste de stödja det senaste HEVC-codec.

Om dina enheter inte är kompatibla är det möjligt att agera på två sätt. Den första är köpa en ny tv kompatibel med nästa frekvenser för digital marksänd. Om du däremot av olika anledningar vill behålla den du redan har är lösningen att välja en ny DVB T2-avkodare. I vilket fall som helst, för att fortsätta titta på de digitala markbundna programmen, är det nödvändigt att köpa en ny enhet. Annars kan du välja en av de många tjänster som erbjuds av Betal-TV.

I båda fallen är det möjligt att komma åt “TV-bonus“, En rabatt på 50 euro för köp av en DVB T2-kompatibel enhet. Den är tillgänglig fram till den 31 december 2022 förutsatt att de tilldelade resurserna är uttömda. Villkor och detaljer för att komma åt den finns på den officiella webbplatsen för ministeriet för ekonomisk utveckling.

Relaterade Artiklar

Back to top button