Ducati: fortfarande ingen elmotorcykel, men märket presenterar två nya hopfällbara cyklar

Ducati Scrambler © © Ducati

Varumärket Ducati presenterar idag en tandem av nya elektriska tvåhjulingar.

Ingen för tidig glädje, det här är inte (än?) motorcyklar, utan elcyklar.

Elcyklar som fälls ihop hos Ducati

Den italienska tillverkaren Ducati är mycket stolta över att idag meddela ankomsten av två nya Scrambler e-cyklar. Dessa är två elcyklar med en självständig stil, hopfällbara och som drar nytta av en 48 V-motor, som kan ge ett vridmoment på 60 Nm. Det finns också en aluminiumram, med batterier integrerade i den, utan att glömma imponerande hjul utrustade med hydraulisk skiva bromsar fram och bak.

Dessa cyklar har utvecklats av Platum, ett märke från MT Distribution, med stöd av Ducati Style Center. Kom ihåg att det italienska FoU-, ingenjörs- och distributionscentret Platum föddes i januari 2022 med en ambitiös vision: ” Forma framtiden för elektrisk mobilitet i städer. »

Ducati Scrambler © © Ducati

SCR-X-modellen är för sin del idealisk för mer urbana miljöer. Den är utrustad med 20-tums stadshjul, en fjädringsgaffel och en integrerad bakre rack som klarar en last på upp till 25 kg. Batteriet är på 499 Wh och kan enligt tillverkaren garantera en räckvidd på 80 kilometer med full laddning, i en maxhastighet på 25 km/h.

En SCR-E GT-modell för äventyrssökande

När det gäller SCR-E GT-modellen utlovar Ducati en cykel designad för älskare av äventyr och terrängresor. Den har 20-tums terränghjul, med full fjädring från framgaffeln och central stötdämpare. Denna modell drivs av ett 614 Wh-batteri som, när det är fulladdat, återigen låter den resa, i teorin, upp till 80 kilometer.

Ducati Scrambler © © Ducati

Båda modellerna är även utrustade med en Shimano Tourney 7-växlad växellåda och en senaste generationens styrenhet. Det finns en vattentät LCD-skärm som låter dig hantera huvudfunktionerna som att slå på elcykeln, aktivera belysningen och välja mellan de olika (och värdefulla) nivåerna av assistans.

Lansering planerad till juli månad.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button