Dubbelt så kraftfull som Steam Deck, AYANEO2 kommer!

AYANEO2 © AYANEO

Utgivningen av nya processorer signerade AMD ger idéer till tillverkare av hybridmaskiner.

Redan vid uppkomsten av flera hybridkonsoler / PC-maskiner såg det kinesiska företaget AYANEO verkligen inte Valves ankomst i “sitt” segment med Steam Deck med ett mycket bra öga.

Baserad på Ryzen 7 6800U

AYANEO har därför precis reagerat genom att tillkännage en ny maskin som den helt enkelt har döpt till “AYANEO2”. En maskin som uppenbarligen förblir trogen konceptet hybridkonsol/PC, men som lovar att gå mycket längre på prestandasidan.


Det kommer faktiskt, efter Steam Deck, att vara den andra maskinen som har en RDNA2-baserad grafiklösning tack vare användningen av en Ryzen 7 6800U-processor, teoretiskt mycket kraftfullare än Aerith APU som används av Valve.

Ryzen 7 6800U har 8 Zen 3+-kärnor (jämfört med 4 Zen 2-kärnor för Aerith) och 12 RDNA2-kärnor (jämfört med 8 på Aerith). Dessutom är frekvenserna högre för chipet som används av AYANEO: vi pratar om 2,2 GHz för GPU:n mot 1,6 GHz på Steam Deck.

Frågan om pris…

Siffror som gör att AYANEO kan framkalla upp till dubbelt så mycket datorkraft för sin AYANEO2 jämfört med Valve-konsolen. Chefen för AYANEO specificerar att hans lösning utvecklar 3,38 TeraFLOPS för att motsätta sig 1,6 TeraFLOPS i Steam Deck.

AYANEO2 © AYANEO

AYANEO2 förlitar sig också på 6400 MHz LPDDR5-minne, men tillverkaren angav inte hur mycket, och föredrar att insistera på närvaron av en 7″ 1280 x 800 kantlös skärm. Detta är naturligtvis för att skilja sig från de breda gränserna på Steam Deck .

För att demonstrera kraften i sin maskin, körde AYANEO flera spel (Metro Exodus, Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Elden Ring), men gav ingen indikation på pris, utan sa bara att AYANEO2 kommer att finnas tillgänglig före årets slut.

Om samma ämne:
Ett Steam-däck med ett externt grafikkort? Det är möjligt, men gör det inte hemma

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button