Dubai kommer att vara värd för det första evenemanget helt tillägnat metaversen… men det kommer bara att vara ansikte mot ansikte

Metaverse Dubai © MetaWeek

MetaWeek kommer att äga rum från 7 till 10 mars i Förenade Arabemiraten, med syftet att bli en referenshändelse i ekosystemet i metavers
.

Finns det något bättre sätt att öka ekonomin i metaversen lite mer än att organisera ett fysiskt evenemang dedikerat till vårt samhälles framtida virtuella universum? Detta evenemang, som leds av NexChange Group, heter MetaWeek och kommer att äga rum från 7 till 10 mars 2022 i Dubai, Förenade Arabemiraten, närmare bestämt från Méridien Dubai Hotel och konferenscentret. Under den här veckan kommer deltagarna att kunna ta del av olika fysiska (och virtuella, men i fysik… följer du?) evenemang runt om i metaversen och delta i flera konferenser.

Att definiera metaversernas framtida rike

Metaversen sägs sannolikt generera över 1 biljon dollar i intäkter. För att spännande hela denna ekonomi har flera stora globala företag redan tagit ett första steg in i den virtuella världen. Detta är fallet med Meta-gruppen (Facebook), med en Horisontvärldar som redan visar vissa avvikelser, eller den gigantiska återförsäljaren Walmart, som föreställer sig en metavers där kunderna kan göra sina inköp direkt.

Med en önskan att bryta ner barriärerna mellan det digitala rummet och det fysiska, måste metaversen erbjuda en visuell upplevelse att matcha, i en virtuell värld baserad på blockkedjan och de berömda NFT:erna (icke-fungibla tokens). I denna värld kommer användare att kunna utbyta data, digitala tillgångar, delta i spel och skapa obegränsade konstverk.

Metaverse Dubai © Metaverse Dubai

MetaWeek bjuder därför in en värld av NFT:er, investerare, medlemmar av Blockchain-communityt och andra att delta i evenemanget, för en fysisk vecka av digitalt nätverkande, avsett att definiera metaversernas framtida värld.

Digital tillgång och blockchain armaturer närvarande

Två av evenemangets fyra dagar kommer att vara reserverade för konferenser ledda av personligheter som är känsliga för världarna av kryptovalutor, NFT, metaverse och andra digitala produkter. Dessa inkluderar Dan Morehead, styrelseordförande och VD för Pantera Capital; Roger Ver, grundare av Bitcoin.com; Charles Hoskinson, grundare av Cardano och chef för Input Output Hong Kong (IOHK); före detta NSA-astronaut och entreprenör Ron Garan; eller till och med Justin Sun, som nyligen sa upp sig från TRON (TRX) och BitTorrent (BTT) för att gå in i politiken.

Parallellt med metaverser och konferenser kommer MetaWeek att vara ett tillfälle att fokusera på olika teman mer eller mindre relaterade till den virtuella världen, såsom styrningsutmaningar, spela för att tjäna
, marknadsmöjligheter, ekonomi för skapare av metaversa miljöer eller användningsfall. Digital identitetsfrågor för den verkliga världen och metaversen kommer också att tas upp.

Källa: MetaWeek

Relaterade Artiklar

Back to top button