Dubai kommer att ha en flotta av autonoma taxibilar från 2023

Cruise Origin © Cruise

Ett avtal tillkännagavs i går mellan Dubai och Cruise, dotterbolaget till General Motors som specialiserat sig på autonoma fordon
. Det borde göra det möjligt för Dubai att bli den första staden (utanför USA) att teckna ett kontrakt med en tillverkare av autonoma taxibilar.

Staden Förenade Arabemiraten planerar att, i samarbete med det amerikanska företaget, driva en flotta på 4 000 autonoma fordon till 2030.

Läs också:
Cruise säger att deras självkörande taxibilar endast körs på förnybar energi

Första autonoma taxibilar från 2023

Efter att ha samarbetat 2017 med den tyska start-upen Volocopter, för utvecklingen av flygande taxibilar, fortsätter Dubai att förnya sig när det gäller transporter. Den här gången har dess ledare siktet inställt på Cruise, the
dotterbolag specialiserat på autonoma fordon från General Motors.

Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, kronprins av Dubai, twittrade också i går för att tillkännage avtalet.

Det aviserade målet för detta samarbete skulle vara att minska föroreningar och transportkostnader i Dubai till 2030.

För att göra detta kommer det amerikanska företaget att kunna börja driva en flotta på 4 000 autonoma fordon från 2023. Det undertecknade avtalet kommer också att tillåta Cruise att bli emiratets enda partner för autonoma fordon fram till åtminstone 2029. .

Läs också:
I San Francisco kör Cruises självkörande bilar utan några människor ombord

The Cruise Origin fortfarande i inkörningsfasen

Enligt villkoren i avtalet är det Cruise Origin, det autonoma fordonet som liknar en liten vagn, som kommer att färdas på Dubais gator. Inuti den, ingen pedal eller ratt, naturligtvis, utan två rader med säten, för att rymma sex personer totalt.

För nu är Cruise fortfarande i testfasen. Vi minns hans tester i januari förra året, på gatorna i San Francisco, utförda under 48 km/h. A “säkerhetsoperatör” var då närvarande i passagerarsätet. ” Vi vet att detta både är en kapplöpning om förtroende och en kapplöpning om teknik “förklarade en talesperson för företaget.

Men inget som avskräcker Dubai. Staden attraherades särskilt av Cruises storskaliga produktionskapacitet, med stöd av General Motors, och att skapa intressanta partnerskap för att erbjuda en säker bil. I täten, den med Microsoft, som gör att Cruise, till exempel, kan förlita sig på Azures infrastruktur för cloud computing.

Slutligen bör det noteras att ordern kommer vid en tidpunkt då Dubai redan driver omkring 11 000 traditionella taxibilar…

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button