Du vill ha Dynamic Island på din Android, så här!

iPhone 14 Pro Dynamic Island © © Apple

En Android-applikation som erbjuder en upplevelse inspirerad av Dynamic Island i iPhone 14 Pro har redan utvecklats.

I början av september presenterade Apple sin nya generation av iPhone, med en stor nyhet för Pro-modellerna: hackets försvinnande, ersatt av ett mer diskret pillerformat element. Men framför allt, för att inte verka vara år efter på Android-smarttelefoner, har Apple introducerat funktionen Dynamic Island, ett gränssnitt som drar nytta av p-pillrets design.

Ett gränssnitt designat för iPhone 14 Pro-pillret

Som (alltför) ofta är en del av Androids ekosystem snabba med att kopiera denna nyhet, även om det är mycket mindre vettigt med tanke på att Android-smarttelefoner generellt har en mycket mer blygsam kraft än iPhone 14 Pro-pillret.

Så här kan Redmi K60 lanseras med en version av MIUI som integrerar ett alternativ som liknar Dynamic Island. Ur vår synvinkel är det i huvudsak en marknadsföringsfunktion som låter dig säga ” det är som på iPhone “, eftersom dess verkliga användbarhet ännu inte har demonstrerats.

På iPhone 14 Pro försöker Dynamic Island framför allt dölja pillret för att erbjuda en mer sammanhängande skärm. På Android finns det inget verkligt behov av det, och funktionerna i detta gränssnitt kan mycket väl tas över av widgets.

En applikation för att simulera Dynamic Island på Android

Men att veta att efterfrågan skulle finnas, eftersom Apple är en trendmotor, har en utvecklare redan utvecklat en applikation som heter “DynamicSpot”, som tar upp idén om Dynamic Island. För närvarande i beta, efterliknar den många av de möjligheter som erbjuds av iOS UI, och lägger till anpassningsalternativ.

DynamicSpot © © XDA Developers

Genom denna applikation kan användaren konfigurera vilken typ av meddelanden som ska visas på skärmen, ändra utseende, position och storlek på DynamicSpot och till och med välja att visa två popup-meddelanden samtidigt.

En betalversion till 4,99 dollar erbjuds för att låsa upp nya alternativ. De inkluderar möjligheten att visa DynamicSpot på låsskärmen och tillgång till enkeltrycks- och långtrycksåtgärder.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button