Du kommer inte att kunna spionera på någon genom att stoppa en AirTag i fickan

Apple AirTags

Innan den förväntade lanseringen av AirTags-spårare skulle Apple ha designat säkerhetsfunktioner, särskilt för att förhindra spårning av en användare av en annan.

Apple har arbetat med sina AirTags-surfplattor under en tid nu, vilket gör att objekt kan geolokaliseras via Ultra WideBand-chippet som är integrerat i iPhone 11 och iPhone 12. Detta alternativ till Tile-företagets spårare förväntades ursprungligen i slutet av förra året. och kunde alltså se dagens ljus under denna vår.

Läs också:
För att konkurrera med Apples AirTags kommer Tile att lansera en ultrabredbandskompatibel tracker med en AR-app

Apple förutser skadlig användning

Inom den tredje betaversionen av iOS 14.5 upptäckte en utvecklare ett nytt säkerhetsalternativ för Find My-appen. Konkret kommer den senare att kunna varna en användare när ett okänt objekt flyttar med honom regelbundet. Vilket därför skulle kunna innebära att personen spåras.

Ultra Wideband gör att Apple-enheter kan kommunicera med varandra utan att förlita sig på ett GPS-chip. I teorin, eftersom de inte officiellt existerar ännu (!), kan dessa AirTags sedan ses på en karta för att lokalisera ett gäng nycklar eller en borttappad väska. De senares geografiska position uppdateras eftersom de lokaliserar terminaler som är kompatibla med denna teknik.

UWB erbjuder större noggrannhet. Medan platsen för en enhet i Bluetooth eller Wi-Fi kan variera mellan 1 och 5 meter, reduceras detta till 10-20 centimeter med UWB.

Applikationen Locate kommer därför även att kunna lokalisera AirTags som inte är kopplade till din telefon men som åker med dig. Dessa potentiella varningar skulle dock bara skickas till användare med en UWB-kompatibel smartphone, det vill säga en iPhone 11 eller 12. Observera i förbigående att det också skulle vara möjligt att avaktivera dem.

aritags lokaliserar säkerhet

Läs också:
Apple patenterar en ny magnetisk kontakt, imorgon på iPhone?

Apple Airtags, mot en nära förestående lansering

Kallas “Item Safety Alert”, denna enhet introducerades ursprungligen i iOS 14.3 och togs sedan bort innan den dök upp igen. Detta kan därför indikera en lansering någon gång under de närmaste veckorna.

The Verge rapporterar att en amerikan 2018 spårades av sin ex-partner. Den sistnämnde hade placerat en Tile tracker i handskfacket på sin bil för att känna till alla hans rörelser. Uppenbarligen är detta den typ av scenario som Apple vill undvika med sina nästa spårare.

I januari förra året rapporterade vi att Tile hade annonserat en kommande enhet som också är kompatibel med Ultra-WideBand. Samsung lyfte också på slöjan på sina Galaxy SmartTags vid sidan av lanseringen av Galaxy S21.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button